REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai gali nutikti tik Indijoje

Didžiausios Indijos keistenybės

Pastaraisiais dešimtmečiais Indija išgyvena pakankamai spartaus ekonomikos augimo laikotarpį. Suprantama, pokyčiai vienaip ar kitaip palietė visas gyvenimo sferas, pradedant biurokratija ir infrastruktūra ir baigiant kriminaliniu pasauliu. Ir kartais šie pokyčiai yra išties absurdiški, rašoma „Business Insider“.

Pastaraisiais dešimtmečiais Indija išgyvena pakankamai spartaus ekonomikos augimo laikotarpį. Suprantama, pokyčiai vienaip ar kitaip palietė visas gyvenimo sferas, pradedant biurokratija ir infrastruktūra ir baigiant kriminaliniu pasauliu. Ir kartais šie pokyčiai yra išties absurdiški, rašoma „Business Insider“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

 

Tėvai planuoja vaiko gimimą „palankiu laikotarpiu“

Prietaringi tėvai Indijoje stengiasi, kad jų vaikai būtinai gimtų vieną iš dienų, kurios yra laikomos laimingomis. Dėl to čia neretai be reikalo daro Cezario pjūvius, kad kūdikis pasaulį išvystų anksčiau laiko. Daugybė indų yra įsitikinę, kad tokiu būdu jie garantuos savo vaikams šviesią ateitį.

REKLAMA

Ant namų sienų vaizduoja dievus, kad žmonės ant jų nesišlapintų

Beveik pusė namų Indijoje neturi tualetų, todėl nenuostabu, kad žmonės yra įpratę šlapintis bet kurioje vietoje. Kai kurie išradingi namų savininkai dėl to ant namų sienų pradėjo piešti dievus...

Drambliai gali atkeršyti

Ant vieno iš geležinkelio kelių prie kaimo Indijoje žuvo dramblys. Kiti drambliai stovėjo prie gyvūno kūno. Vietiniai gyventojai nusprendė išvaikyti šią gedinčią kompaniją, tą ir padarė. Tačiau gyvūnams tai nepatiko. Po kurio laiko jie grįžo į kaimą ir surengė kaime tikras riaušes, kurių metu sugriovė 10 namų.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš vestuves šeimos samdo privačius detektyvus, kad išsiaiškintų viską apie savo būsimus giminaičius

„BBC“ praneša, kad Indijoje pastebimas ženklus detektyvų agentūrų skaičiaus augimas. Šios agentūros prieš vestuves seka jaunąją, jaunąjį bei jų artimiausius giminaičius.

Bankų durys nerakinamos

Aišku, ne visur. Bet, pavyzdžiui, žymiajame Šingnapūro kaime iš viso nėra durų – tik mediniai rėmai. Vietiniai gyventojai įsitikinę, kad yra apsaugoti deivės Šani, todėl niekas neišdrįs jų apvogti. 2011 metais kaime atsidarė Jungtinio komercinio banko padalinys, ir jis taip pat nėra rakinamas. Reikia pridurti, kad nusikalstamumo lygis šiose vietovėse iš tiesų yra beveik lygus nuliui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Milijonai tonų grūdų pūva saugyklose, o tūkstančiai žmonių miršta badu

Apie šešis milijonus tonų grūdų, kurių vertė siekia 1,5 milijardo dolerių, pūva saugyklose, kai 43 proc. Indijos vaikų iki penkerių metų neturi maisto. Tuo pat metu kasdien dėl tos pačios priežasties miršta 3000 vaikų.

Siūloma įsigyti auksinius marškinėlius už šimtus tūkstančių dolerių

Indijos verslininkas Datta Phuge‘as už 230 888 dolerius įsigijo auksinius marškinėlius. Jis prisipažino, kad nemano esąs gražuolis, tačiau „nei viena moteris nesugebės atsispirti vyrui tokioje pakuotėje“.

REKLAMA

O 2011 metais dizaineris Amitabhas Chandelis Indijos princui sukūrė marškinius iš šilko, aukso ir deimantų. Jie kainavo 93 tūkstančius dolerių.

Vagys vagia svogūnus

Indijos policijai pavyko užkirsti kelią sunkvežimio su svogūnais vagystei. Vagys pasirinko tokį keistą objektą, nes tuo metu staiga pakilo šios daržovės kainos.

Vyriausybė samdo inspektorius, kurie skiria baudas besispjaudantiems viešose vietose

Indijos vyriausybė samdo inspektorius, kurie ieško gatvėse besispjaudančių, besišlapinančių ir visokias kitokias išdaigas darančių asmenų. Įstatymas, draudžiantis spjaudytis gatvėse, buvo priimtas 2006 metais.

REKLAMA

Valdininkai rašo laiškus patys sau

Bhaskaras Rao užima iš karo dvejas svarbias pareigas: policijos generolo ir inspektoriaus, atsakingo už įstatymo sergėtojų auklėjimą. Jis prisipažįsta, kad neretai jam tenka vykdyti oficialų susirašinėjimą su pačiu savimi ir teikti darbo ataskaitas.

Žmonės ryja gyvas žuvis, kad atsikratytų astmos

Goudų šeimos nariai laiko save senovinės pasveikimo nuo astmos paslapties saugotojais. Vienas iš ritualo elementų – gyvos žuvelės, prikimštos stebuklingų vaistų, prarijimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Milijardieriai stato dangoraižius ir gyvena juose, kaip įprastuose namuose

Indijos milijardierius Mukeshas Ambani pastatė 27 aukštų pastatą pavadinimu „Antilla“. Jo vertė siekia 1 milijardą dolerių, ir jame gyvena tik jo šeimos nariai bei jų tarnai.

Vestuvėms leidžia milijonus dolerių

Pasiturintys indai leidžia didžiulius pinigus ne tik vestuvių maistui ir svečių linksmybėms. Daugybė pinigų kainuoja ir padėkos dovanos už dovanas...

Šimtai tūkstančių ūkininkų nusižudo

Nuo 1995 metų, neatlaikę didžiulių skolų naštos, nusižudė daugiau nei 250 tūkstančių indų ūkininkų. Daug kas kaltina užsienio kompanijas, tokias kaip „Monsanto“, kad jos sėklas ūkininkams parduoda labai brangiai, o jie, spaudžiami valdžios, dar ir turi sutikti su labai sau nepalankiomis sąlygomis. Žemos galutinio produkto kainos ir prastas derlius priveda ūkininkus prie panikos, ir daugelis nebemato jokios išeities...

REKLAMA

Miškų tarnybos gavo leidimą šaudyti į brakonierius

Vakarų Indijos Maharaštros valstijos valdžia davė leidimą miškų priežiūros tarnybos šaudyti ir žudyti brakonierius vietoje, nesibaiminant teisinės atsakomybės. Brakonieriai čia sunaikino jau daugybę gyvūnų rūšių.

Gyvus žmones skelbia mirusiais

Santoshas Kumaras Singhas devynerius metus bandė įtikinti, kad jis yra gyvas. Jo broliai paskelbė Santoshą negyvu ir pavogė jo žemes po to, kai jis vedė žemesnės kastos moterį. Šis atvejis toli gražus nėra unikalus. Indijoje suklastoti mirties liudijimai žemių užgrobimai yra naudojami išties neretai.

REKLAMA

Čili pipiras naudojamas kaip ginklas

Indijos karininkai iš tiesų kartais panaudoja aštriausią pasaulyje pipirą kaip ginklą.

Žmogų gali suimti už „patinka“ paspaudimą „Facebook“ tinkle

Moteris vardu Shaheen Dhada „Facebook“ paliko įrašą, susijusį su politiko Balo Thackeray mirtimi. Politikas buvo žinomas dėl nešvarios veiklos, siekiant įbauginti savo konkurentus. Moters draugas „palaikino“ įrašą. Abu buvo suimti.

Samdo beždžionių dresuotojus

Delio metro vadovybė samdo beždžionių dresuotojus, kad jie padėtų išlaikyti laukinius gyvūnus toliau nuo viešojo transporto. Be to, pasamdyti dresuotojai bando nubaidyti beždžiones nuo parlamento ir kitų valstybinių pastatų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dešimtys tūkstančių vaikų nelegaliai dirba anglies kasyklose

Sociologų duomenimis, Indijos kasyklose nelegaliai dirba apie 70 tūkstančių vaikų. Skurde gyvenančios šeimos neretai išsiunčia savo vaikus dirbti vietoje mokyklos.

Termitai valgo pinigus

Praėjusiais metais viename iš Valstybinio banko padalinių termitai suvalgė apie 10 milijonų rupijų (222 tūkstančius dolerių).  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų