REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pergalių skonis antrus metus kokybiškiausiame LNK muzikiniame projekte „Lietuvos balsas“ mokytojaujančiam Merūnui Vitulskiui pažįstamas puikiai. Šiandien jam lenkiasi ir ploja garsių pasaulio operų publika, jo pasirodymų scenoje su nekantrumu laukia tarptautinių konkursų ir festivalių organizatoriai. Tačiau buvo metas, kai žinomas tenoras negalėjo paslėpti jaudulio ir tikėjosi, kad niekas nemato, kaip scenoje dreba jo kojos.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes, muzikantai, esame tikri adrenalino fanatikai. Jaudulys yra amžinas mūsų pakeleivis, tačiau su laiku išmokstame jį suvaldyti. Todėl savo mokiniams „Lietuvos balse“ patariau, kad kuo dažniau stovėtų scenoje – nesvarbu, ar vestuvėse, ar klasikinės muzikos konkursuose – visi pasirodymai kraunami į bendrą praktikos bagažą, kuris padeda laisviau jaustis prieš klausytojus“, − sako M. Vitulskis.

REKLAMA

Ne mažiau svarbu, pasak Merūno, dainininko darbe yra įprasti laukti.

„Laukimas sudaro apie septyniasdešimt procentų mūsų darbo. Atsakingai ruošiesi, valandų valandas repetuoji, o koncerto dieną laiko skiri ne tik dainavimui, bet ir grimui, sceninei aprangai, tuomet vėl, atrodo, amžinybę lauki savo pasirodymo eilės. Vieni belaukdami „perdega“, kiti sugeba išsilaikyti“, − pastebėjimais dalinasi garsus tenoras.

Tačiau kad ir kiek jėgų, kantrybės ir sveikatos visa tai kainuotų, M. Vitulskis įsitikinęs – dainininkai gyvena vardan visą salę užpildančio plojimų garso.

REKLAMA
REKLAMA

„Niekada nepamiršiu, kai po pergalės muzikiniame realybės šou „Kelias į žvaigždes 2“ man plojo penki tūkstančiai žmonių. Šis jausmas prilygsta euforijai, nuo kurios niekada neįmanoma pavargti“, − įsitikinęs „Lietuvos balse“ savo dainininkų komandą buriantis Merūnas.

Populiariausią gyvos muzikos projektą „Lietuvos balsas“ šį šeštadienį žiūrėjo rekordinis skaičius – 516 tūkstančių žiūrovų, LNK muzikinis šou įveikė tuo metu per TV3 transliuotą renginį „Europos auksui 10 metų“ rezultatu 8,3 proc. : 5,3 proc.

„Lietuvos balsas“ su Merūnu Vitulskiu ir kitais projekto mokytojais – Katažina Nemycko, Donatu Montvydu, Inga ir Arūnu Valinskais bei gausybe savo vietos po saule dainomis ieškančių talentų – kiekvieną šeštadienį, 19.00 val. per LNK.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų