REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovės „Digitimes Research“ analitikų teigimu, Kinijos bendrovės, gaminančios išmaniuosius telefonus ir planšetinius kompiuterius, daro vis didesnę įtaką pasaulinei aukštųjų technologijų rinkai.

REKLAMA
REKLAMA

Iš 950 mln. išmaniųjų telefonų, kurie pasaulinei rinkai buvo pateikti pirmąjį šių metų pusmetį, daugiau nei 330 mln., arba 34,3 proc., buvo pagaminta Kinijoje. Kinijos buitinės elektronikos gamintojų produkcijos tiekimai per metus išaugo 48,9 proc.

REKLAMA

Be to, Kinija yra didžiausia išmaniųjų telefonų rinka visame pasaulyje. Šioje šalyje daugiausia perkami „Lenovo“, ZTE, „Huawei“, „Coolpad“, „Gionee“, „Xiaomi“ pagaminti išmanieji telefonai ir planšetės.

Be to, daugelis Kinijos kompanijų aršiai konkuruoja su stambiais kompiuterinės technikos pagal kitų bendrovių užsakymus (OMD) gamintojais. Pavyzdžiui, stambiai OMD gamintojai „FIH Mobile“ vis sunkiau išlaikyti savo pozicijas rinkoje.

Panašios tendencijos stebimos ir planšečių rinkoje, sakoma pranešime. Antai kompanija HP jau glaudžiai bendradarbiauja su Kinijos bendrovėmis, gaminančiomis jai planšetinius kompiuterius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų