REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar dažnai susiduriate su situacija, kada gaunate gerą darbo pasiūlymą, jį priimate ir tik pradėję dirbti suprantate, kad tas darbas – ne jums?

REKLAMA
REKLAMA

BBC teigimu, būna atvejų, kada, rodos, tokie svarbūs veiksniai, kaip šaunus kolektyvas, puiki darbinė atmosfera mažai prisideda prie darbo pamėgimo.

REKLAMA

BBC spėja, kad dažnai taip nutinka, kada naujasis darbuotojas labai daug tikisi iš naujos darbo vietos, o veiklos pobūdį jis įsivaizdavo visiškai kitaip.

„Labai nemalonu, kada manai, kad pagaliau gavai svajonių darbą, tačiau su naujuojiu darbdaviu nepavyksta užmegsti apskritai jokio ryšio, o veiklos pobūdis yra visiškai kitoks, negu tu tikėjaisi“, – naujienų portalui samprotavo nauju darbu viename investiciniame banke nusivylusi Elissa O‘Brien.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto, derėtų prisiminti, kad nepasitenkinimas nuojuoju darbu kyla iš nepripratimo prie naujos vietos. Specialistų teigimu, jeigu po pirmųjų 100 darbo dienų vis dar neprirantama prie darbovietės – problema rimta.

„Pastebiu, jeigu naujasis darbuotojas yra puikiai tinkantis savo pozicijai, susitvarko su pareigomis, bet vis dėlto, tik pradėdamas dirbti jis vis tiek jaučiasi kiek nepatogiai“, – BBC sakė vienas darbdavys.

Be to, naujiesiems darbuotojams rekomenduojama kalbėtis, kaip jie jaučiasi, savo vadovui išsakyti, kas galbūt nelabai patinka naujojoje darbovietėje. Dažnai pamirštama, kad darbdavys nėra minčių skaitytojas ir jam sunku suprasti darbuotoją, o ypač naują, kurį jis mažai pažįsta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiekvienam naujam darbuotojui svarbu nepamiršti, kad pripratimas prie naujos darbo aplinkos reikalauja daug laiko, pinigų ir energijos.

Specialistai pataria pirmiausia dėti kiek įmonama daugiau pastangų bandant prisitaikyti prie naujos aplinkos, o tik vėliau spręsti – palikti darbovietę ar ne. Svarbu vengti daryti skubotas išvadas.

„Žmonės prisimena, kaip tu palieki darbovietę, ne kaip tu įsivažiavai į darbą, – teigia viena žmogiškųjų išteklių specialistė. – Kai nusprendi palikti darbą, kelio atgal nebėra“.

Moteris pataria, kad iš pirmo žvilgsnio nemėgstamą darbą dirbti žmones skatina svarbus motyvatorius – atlyginimas.

„Global Selection Forecast 2012“ skaičiavimu, tik 51 proc. naujųjų darbuotojų yra patenkinti savo naujuoju darbu. Tyrimas atliktas 28 valstybėse, apklausta 2 tūkst. respondentų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų