REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Apple“ JAV patentų ir prekių ženklų biurui pateikė paraišką, kurioje aprašomi naujos kartos telefonų ekranų ir kitų dalių apsaugos nuo fizinio poveikio konstrukciniai sprendimai, pranešė „Gizmodo“. Visų šių naujovių pagrindas yra safyrinis stiklas, itin patvari skaidri medžiaga.

REKLAMA
REKLAMA

Platus safyrinio stiklo naudojimas mobiliųjų telefonų ir kitų nešiojamųjų įrenginių konstrukcijoje juos paverstų praktiškai nesudaužomais, sakoma pranešime. Safyrinis stiklas, arba sintetinis safyras – tai skaidrūs aliuminio oksido kristalai, naudojami rankinių laikrodžių gamyboje. Kartu su gamtiniu safyru sintetinis yra antroji pagal kietumą medžiaga po deimanto.

REKLAMA

Patento paraiškoje „Apple“ apibūdina vadinamąsias safyrines plokšteles ir nurodo naujus safyrinio stiklo elementų gamybos būdus, kurie leistų atpiginti šią medžiagą taip, kad ją būtų galima masiškai naudoti buitinėje elektronikoje. Gali būti, kad iš safyrinio stiklo su neskaidriais sluoksniais gali būti gaminami ir telefonų korpusai.

Pavyzdžiui, „Apple“ siūlo gaminti daugiasluoksnį stiklą, kuriame safyrinis stiklas būtų derinamas su pigiu įprastiniu: toks sprendimas esą leistų sumažinti visos konstrukcijos kainą. Taip pat siūloma naudoti skirtingų savybių safyrinio stiklo sluoksnius. Pavyzdžiui, pirmasis sluoksnis būtų itin atsparus deformacijai, o antrasis – skilimui. Tokių sluoksnių derinimas leistų maksimaliai užtikrinti įrenginio apsaugą dažniausiai pasitaikančiomis netikėtomis situacijomis, po kurių prireikia rimto remonto.

„Apple“ jau dabar savo gaminiuose naudoja safyrinį stiklą: juo padengta „iPhone 5“ fotokamera ir „iPhone 5S“ pirštų atspaudų skenerio daviklis. Kol kas ši medžiaga telefonuose ir planšetėse naudojama retai, tačiau nauji safyrinio stiklo konstrukcijų gamybos būdai gali pakeisti tokią praktiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų