REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šaltinių teigimu, bendrovės „Microsoft“ ir „Nokia“ sandoris, pagal kurį JAV bendrovė perima „Nokia“ mobiliųjų telefonų verslą, buvo neišvengiamas, praneša „The Verge“. Paaiškėjo, kad „Microsoft“ ruošė savo gamybos išmanųjį telefoną „Surface Phone“, kuriame turėjo būti įdiegta „Windows Phone“ OS.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad „Microsoft“ vykdomojo viceprezidento Terry Myersono, atsakingo už operacines sistemas, vadovaujama specialistų grupė buvo parengusi kelis „Surface Phone“ prototipus. Tuo pat metu bendrovė „Nokia“ esą testavo savo ruošiamą išmanųjį telefoną su „Android“ OS.

REKLAMA

Jei „Nokia“, gaminanti apie 80 proc. visų rinkai tiekiamų išmaniųjų telefonų su „Windows Phone“, būtų apsisprendusi pereiti prie „Android“, „Microsoft“ mobiliajai operacinei sistemai būtų prasidėję sunkūs laikai, teigia leidinys. Nei „Samsung“, nei HTC, nei kiti gamintojai „Windows Phone“ rimtai nevertino, ir jų požiūris iki šiol nepasikeitė. Todėl „Nokia“ pasitraukimas iš „Windows Phone“ rinkos dalies būtų rimtai pakirtęs šios OS perspektyvas.

Pasak šaltinių, „Nokia“ eksperimentavimo su „Android“ praktinius rezultatus būtų buvę galima pamatyti 2014 m. Tačiau to jau nesulauksime: įsigijusi „Nokia“ telefonų verslą „Microsoft“, kaip sakoma, padėjo dulkėti ant lentynos iškart du projektus: savo pačios kurtą „Surface Phone“ išmanųjį telefoną ir „Nokia“ ruoštą „Android“ telefoną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų