REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį paaiškėjo kasmetinio IT sistemų administratorių turnyro „SysAdmin 2013“ nugalėtojai, pranešė bendrovė „Baltnetos komunikacijos“.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtąsyk vykstančias varžybas antrus metus iš eilės laimėjo komanda „Rinktinės Žebenkštys“, kuriai atiteko „Baltnetos komunikacijų“ taurė ir tūkstančio eurų prizas. Turnyro finale susigrūmė dešimt atrankinėse varžybose geriausiai pasirodžiusių komandų. IT sistemų administratoriai, lenktyniaudami tarpusavyje orientaciniame miesto žaidime, dešimtyje sostinės vietų sprendė įvairias užduotis, reikalavusias gerų profesinių, technologinių žinių ir loginio mąstymo įgūdžių, sakoma pranešime.

REKLAMA

„Paprastai tokiose varžybose užuominų ieškoma apleistose vietose. Šiame turnyre – atvirkščiai. Dauguma jų buvo suslėptos miestiečių lankomose vietose, parduotuvėse ar baruose“, – sakė konkursą inicijuojančios IT paslaugų bendrovės „Baltnetos komunikacijos“ vadovas Mindaugas Pranskevičius.

Nugalėtojų ekipą sudarė Šarūnas Stanius, Adelina Desiatnikaitė, Andrius Paurys, Algirdas Lašas ir Artūr Kobrov.

„Labai džiaugiamės laimėję turnyrą antrus metus iš eilės. Manau, pagrindinė mūsų sėkmės priežastis buvo skirtingi komandos narių įgūdžiai ir žinios. Tai leido dirbti papildant vienas kitą, atsakymų ieškant kartu – kaip tikrai komandai. Taip pat sėkmingam pasirodymui tikrai turėjo įtakos tas faktas, kad iš visų dalyvavusių komandų, tik mūsiškės sudėtyje buvo mergina, kuri dar buvo ir automobilio vairuotoja“, – šypsodamasis sakė komandos „Rinktinės Žebenkštys“ kapitonas Šarūnas Stanius.

REKLAMA
REKLAMA

„SysAdmin 2013“ organizatoriai pripažino, kad šių metų žaidimas jiems pateikė staigmenų – vienos užduoties atlikimo vietoje, komandoms įtemptai ją sprendžiant, dingo elektra, o paskutinei užduočiai numatyta vieta buvo netikėtai uždaryta rekonstrukcijai, tačiau visi nesklandumai buvo greitai išspręsti.

Iš viso „SysAdmin 2013“ turnyre dalyvavo 30 komandų. Rugsėjo 6 dieną įvykusiame atrankiniame etape dalyviai internete sprendė įvairias su profesija susijusias užduotis.

Komandą galėjo sudaryti iki penkių narių. Be pagrindinio prizo, geriausios turnyro komandos apdovanotos ESET saugumo sprendimams Lietuvoje atstovaujančios bendrovės „NOD Baltic“ ir technologijų kompanijos „Simplea“ įsteigtais specialiaisiais prizais. Mobiliojo ryšio bendrovė „Bitė Lietuva“ finalinio etapo metu žaidėjus aprūpino „Vodafone Mobile Connect“ mobiliuoju internetu, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų