REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau ketvirtus metus iš eilės „App Camp“ suburs Lietuvos, Latvijos, Estijos ir kitų Europos šalių programėlių kūrėjus bei tiesiog žmones, turinčius puikių idėjų bei norinčius įgauti naujų įgūdžių, pranešė „Microsoft Lietuva“. Šiemet šis renginys prasidės rugsėjo 27 dieną ir dalyviams išdalins prizų už daugiau nei 40 000 Lt.

REKLAMA
REKLAMA

Visą savaitgalį jie kurs mobilias aplikacijas ir vystys savo verslo ar socialines idėjas bei varžysis dėl „Microsoft“, „Nokia“, „Omnitel“ bei kitų partnerių įsteigtų prizų, sakoma rengėjų pranešime. Pernai „App Camp“ dalyvavo daugiau nei 450 dalyvių iš 12 pasaulio šalių, kurie per 48 valandas sukūrė beveik 60 naujų mobiliųjų programėlių. Šiemet renginyje laukiama daugiau nei 500 dalyvių iš įvairiausių pasaulio šalių.

REKLAMA

Šiais metais pagrindiniai renginio rėmėjai yra „Microsoft“, „Nokia“ ir jau tradiciniu rėmėju tapęs „Omnitel“, kurių iniciatyva 2010 metais ir buvo surengtas pirmasis „App Camp“ renginys. Nors didelė dalis nominacijų bei prizų bus susiję su „Microsoft Windows Phone“ ir „Windows 8“ operacinėmis sistemomis, kiti kūrėjai taip pat neliks pamiršti, sakoma pranešime.

Geriausia „App Camp 2013“ programėlė bus renkama neatsižvelgiant į programėlės platformą. Ją sukūrusi komanda bus apdovanota „Omnitel“ įsteigtais „Apple iPhone 5“, „Nokia Lumia 1020“ ir „Samsung Galaxy Note 2“ išmaniaisiais telefonais. Kitose nominacijose mobiliųjų aplikacijų kūrėjai galės laimėti „AppCampus.fi“ įsteigtą piniginį 1000 eurų prizą, „Nokia Lumia 925“ išmaniuosius telefonus, „Lenovo“ ir „Acer“ planšetinius kompiuterius, „Nokia“ bevielius garsiakalbius, 500 dolerių vertės „AdDuplex“ reklamos paslaugas, „BZN start“ žurnalo metines prenumeratas bei knygas iš Britų tarybos.

REKLAMA
REKLAMA

Dalyviai taip pat yra kviečiami spręsti verslo ir socialines problemas, kurias iškėlė Britų taryba bei įmonė „Pušku Pušku“. Įgyvendinę specialias užduotis dalyviai gali laimėti 2000 Lt vertės ir didesnius piniginius prizus.

Skelbiama, kad renginio dalyviai galės pasiklausyti programėlių rinkos profesionalų iš užsienio. Švedijos ambasada Lietuvoje pristato pagrindinį renginio pranešėją Tommy Palmą, kuris papasakos apie savo sėkmę kuriant itin populiarų žaidimą „Candy Crush Saga“ ir dirbant mobiliųjų socialinių žaidimų kūrimo kompanijoje „King“. O sekmadienį kalbės Anatoly Ropotovas, „innoWate“ žaidimų studijos vadovas. Taip pat visi dalyviai turės galimybę pabendrauti su įspūdingą patirtį sukaupusiais mentoriais, tarp kurių bus iš Jungtinės Karalystės atvykęs Paulas Wilshaw, Suomijos aukštųjų technologijų specialistas Willis Cardwellas ir startuolių bei IT verslo plėtros specialistas Samuelis Pavinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip ir pernai, šiemet „App Camp“ siūlo paruošiamąjį paskaitų ciklą truksiantį visą rugsėjį. Jo metu dalyviai galės išgirsti apie mobiliųjų programėlių kūrimo, dizaino ir kitus ypatumus.

Visi programėlių kūrėjai ir idėjų turintys žmonės kviečiami registruotis renginyje , nes tai geriausia 2013 metų proga parodyti savo įgūdžius, susipažinti su bendraminčiais bei investuotojais, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų