REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iššūkis D. Grybauskaitei – „Dievo pašauktas“ kandidatas

Mokyklos nebaigęs M. Filipavičius išrado metodą, kaip sutvarkyti Lietuvą

Panašu, kad Dalia Grybauskaitė kituose Lietuvos prezidento rinkimuose gali turėti „rimtą“ konkurentą. Mokyklos nebaigęs, tačiau „Dievo pašauktas“ nepriklausomas kandidatas Mindaugas Filipavičius žada kardinaliai pakeisti Lietuvą, kad „žmonių gyvenimas gerėtų“. Naujojo „kandidato“ pasisakymai neišvengiamai verčia suabejoti, ar jo sukurtas tinklapis nėra viso labo eilinis internautų pokštas. Kad ir kaip ten būtų, juokinga nuo to nėra mažiau.

Panašu, kad Dalia Grybauskaitė kituose Lietuvos prezidento rinkimuose gali turėti „rimtą“ konkurentą. Mokyklos nebaigęs, tačiau „Dievo pašauktas“ nepriklausomas kandidatas Mindaugas Filipavičius žada kardinaliai pakeisti Lietuvą, kad „žmonių gyvenimas gerėtų“. Naujojo „kandidato“ pasisakymai neišvengiamai verčia suabejoti, ar jo sukurtas tinklapis nėra viso labo eilinis internautų pokštas. Kad ir kaip ten būtų, juokinga nuo to nėra mažiau.

REKLAMA

Ryžtingi tikslai ir „nauji metodai“

„Aš sumažinsiu savižudybių, abortų, sužeistųjų ir žuvusiųjų keliuose, naujų susirgimu vėžiu ir kitomis baisiomis ligomis, narkotikų, alkoholio, energetinių gėrimų vartojimą, nusikalstamumą, nedarbą, korupciją, perdėtą ir bereikalingą biurokratiją. Neleisiu valdžiai vogti ir švaistyti jūsų sunkiai uždirbtų ir sumokėtų mokesčių“, – taip savo prisistatyme tinklapyje prezidento.lt tvirtina M. Filipavičius, pasiskelbęs dievo pašauktu nepriklausomu kandidatu į Lietuvos prezidentus.

M. Filipavičius rinkėjams žada daryti viską, kad būtų sudarytos kuo geresnės sąlygos gyventi, dirbti ir pakankamai uždirbti, pradėti ir vystyti verslą, statytis ar įsigyti namus, sveikai gyventi, auginti vaikus. „Neleisiu valdžiai vogti ir švaistyti jūsų sunkei uždirbtų ir sumokėtų mokesčių“, – gramatinių klaidų nevengdamas savo ryžtą demonstruoja „dievo išrinktasis kandidatas“.

REKLAMA
REKLAMA

M. Filipavičius tvirtina, kad visus šiuos tikslus jam įgyvendinti leis jo paties sukurti nauji metodai: „Turiu naują Lietuvišką valstybės valdymo metodą kuriame daugiau žmoniškumo, teisingumo, o ne oligarchams ir klanams palankų įstatymų.“ Nors konkrečiai šių „išrastų metodų“ M. Filipavičius neįvardija, patikina, kad jiems įgyvendinti prezidentas turės turėti daugiau galių. „Prezidentai turi lituanistus ir vertėjus, bet kas gerai spręstų valstybės problemas, neturi. Net darbo grupės bejėgės“, – dabartinės prezidento institucijos problemas išryškina kandidatas.

REKLAMA

Mokyklos nebaigė

33 metų M. Filipavičius gimė Kaune. Nuo pat vaikystės stengėsi būti savarankiškas, tvirtina jis savo biografijoje. Išsilavinimą M. Filipavičius taip pat įgijo „savarankiškai“ – mokyklos jis nebaigė. „Nesu baigęs jokių mokymo ar kitų lavinimo įstaigų; mano mąstymas ir žinių bagažas kaupiamas kitaip – dažniausiai iš realaus gyvenimo, įvairios praktikos bei teorijos, savarankiškų įvairių sričių studijų. Per kelis mėnesius tapdavau geresnis specialistas, nei kitas, baigęs tam skirtą mokymo įstaigą“, – savo neįtikėtinus sugebėjimus demonstruoja „būsimasis D. Grybauskaitės varžovas“.

REKLAMA
REKLAMA

„Aktyviai domiuosi Lietuvos ir pasaulio politika, ekonomika bei kitomis sritimis. Bendrauju su įvairiais žmonėmis – nuo vaiko iki senolio, nuo benamio iki milijonieriaus, nuo nusikaltėlio iki bažnyčios vyresniojo“, – tvirtina M. Filipavičius. Per savo gyvenimą, tvirtina jis, teko gyventi ir skurdžiu, ir prabangiai. „Skursti yra tikrai blogai, bet dideli pinigai laimės taip pat neatneša“, – įsitikinęs M. Filipavičius. „Dievo pašauktasis kandidatas“ tikina, pagrindinė jo aistra – spręsti įvairiausias problemas, kurti ir išradinėti naujus dalykus bei metodus, kurie pagerintų žmonių gyvenimus.

Visas idėjų arsenalas

„Jeigu tapsiu Lietuvos Respublikos Prezidentu, Lietuva išgarsės pasaulyje“, – ambicijų nestokoja M. Filipavičius. Savo interneto svetainėje jis pateikia idėjas dėl įvairiausių klausimų. Pavyzdžiui, kandidatas žada naują valiutą, kurios vertė būtų lygi eurui: „Naujasis Lietuvos litas būtų stipri valiuta. Net stipriai kritus euro ar dolerio vertei, ar net jiems žlugus, Lietuvos pinigai išlaikytų vertę.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

M. Filipavičius žada „kelis kartus sustiprinti Lietuvos krašto ir žmonių apsaugą“. Karinio puolimo atveju Lietuva būtų kelis kartus geriau nei dabar pasiruošusi apginti savo piliečius ir išlikti nepriklausoma valstybe. Turiu nemažai nebrangių, bet genialių ir efektyvių metodų“, – dar kartą savo išrastus, tačiau neįvardytus metodus akcentuoja M. Filipavičius.

Tą patį jis kalba ir apie kitas sritis, pavyzdžiui, korupciją. Viską sutvarkys M. Filipavičiaus metodai: „Išnaikinčiau korupciją nuo policijos, muitinės iki aukštų valdininkų. Žinau, kaip tai padaryti. Turiu tokių genialių naujų metodų, kad beveik neliktų jokios galimybės imti kyšius.“

REKLAMA

75 proc., kad laimės rinkimus

Savo svetainėje M. Filipavičius yra sukūręs apklausą, kurioje klausia, ar žmonės balsuotų už jį Lietuvos prezidento rinkimuose. Deja, rezultatai M. Filipavičiui nėra palankūs. 78,02 proc. apklausos dalyvių tikina, kad už „dievo kandidatą“ nebalsuotų. Tačiau M. Filipavičius per daug to nesureikšmina: „Čia pradžia. Vėliau gali pasikeisti balsavimo procentai.“

„Aš jums prastesnis už Kubilių, Auštrevičiu, Paksą ar kitus atrodau? Aš toks pat lygiavertis ir lygiateisis Lietuvos Respublikos pilietis“, – klausia M. Filipavičius. Savo šansus laimėti Lietuvos prezidento rinkimus jis vertina optimistiškai – 75 proc. Tiesa, dalyvavimo rinkimuose M. Filipavičiui teks palaukti – pagal Lietuvos įstatymus, į aukščiausią šalies valdžios postą pretenduoti gali asmenys, kuriems yra bent 40 metų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų