REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Nėra korektiška lyginti Sovietų Sąjungos įvykdytą Baltijos šalių okupaciją su situacija Ispanijoje, Ispanija pajėgi demokratinėmis, teisinėmis priemonėmis spręsti visas savo vidaus problemas, teigia Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM).

REKLAMA
REKLAMA

URM sekmadienio vakarą pranešė esanti susirūpinusi Ispanijos spaudoje tendencingai ir klaidingai interpetuota Lietuvos pozicija Katalonijos klausimu.

REKLAMA

"Didžiuojamės Lietuvos žmonių nueitu keliu į nepriklausomybę. Taip pat ir unikaliu Baltijos keliu, kuris suvienijo tris Baltijos tautas, siekiančias išsivaduoti iš Sovietų Sąjungos okupacijos. Pabrėžiame, kad nėra korektiška lyginti Sovietų Sąjungos įvykdytą Baltijos šalių okupaciją su situacija Ispanijoje", - rašoma URM pranešime.

Jame pabrėžta, kad Ispanija yra demokratiška šalis, Europos Sąjungos (ES) narė, artima Lietuvos sąjungininkė ES ir NATO.

REKLAMA
REKLAMA

"Esame tikri, kad vadovaudamasi savo Konstitucija Ispanija pajėgi demokratinėmis, teisinėmis priemonėmis spręsti visas savo vidaus problemas", - teigia URM.

Anot jo, Lietuva itin vertina dvišalį ir daugiašalį bendradarbiavimą su Ispanija, todėl tikimasi, kad "tendencingos publikacijos nepadarys įtakos šalių savitarpio supratimui".

Rugsėjo 11 dieną Ispanijai priklausančios Katalonijos gyventojai suformavo didžiulę gyvąją grandinę, kuri palei Viduržemio jūrą nusidriekė 400 kilometrų, ir reikalavo nepriklausomybės nuo Ispanijos. Akcijoje dalyvavo daugiau kaip milijonas žmonių. Katalonai tvirtino, kad surengti šią akciją juos įkvėpė 1989 metais buvęs Baltijos kelias, kai milijonai žmonių Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje susikibo rankomis, minėdami okupaciją nulėmusio Sovietų Sąjungos ir nacių Vokietijos pakto metines ir reikalaudami nepriklausomybės.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų