REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Loreta Mačiulienė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Tarptautinio pripažinimo ir verslo dėmesio sieks ką tik veikti pradėjęs Lietuvos Sporto universiteto Sporto mokslo ir inovacijų institutas. Planuojama, čia dirbs kelios dešimtys mokslininkų.

REKLAMA
REKLAMA

Uždėta speciali kaukė, kelios išmanios dėžutės ir galima matuoti, kokį didžiausią kiekį deguonies suvartoja sportuojantis žmogus. Tai tik vienas iš būdų, padedančių nustatyti žmonių aerobinį pajėgumą. Tokius ir panašius tyrimus Sporto universiteto laboratorijose atliekantys mokslininkai tiki prisidėsiantys ugdant sveikesnę visuomenę.

REKLAMA

Sportas yra labai įdomus ir unikalus, išskirtinis mokslinių tyrimų objektas. Mes tiriame sportą kaip socialinį, biomedicininį objektą, tiriame tokius dalykus kaip fiziologija, genetika, raumenys, judesių valdymas“, – atskleidė LSU Sporto mokslo ir inovacijų instituto direktorius doc. dr. Sigitas Kamandulis.

Sporto universitete yra pakankamai įrangos ir laboratorijų, todėl nuspręsta suburti čia dirbančius mokslininkus. Įkurtame sporto mokslo ir inovacijų institute, planuojama, dirbs kelios dešimtys specialistų. Tai, jų nuomone, galėtų paskatinti verslininkus drauge vykdyti sveikatinimo projektus.

REKLAMA
REKLAMA

„Esame atlikę nemažai tyrimų, tokių kaip klasteriai, kartu su verslo įmonėmis. Pavyzdžiui, kelio raiščių įrangos bandymai su lazerių, ultragarso, šildymo, šaldymo technologijomis“, – vardijo LSU mokslo prorektorius prof. dr. Arvydas Stasiulis.

Sporto universiteto mokslininkai atlieka įvairius tyrimus, sporto klubų ir įvairių įmonių užsakymus. Pagal verslininkų prašymus bus kuriami specialūs avalynės įdėklai, nežalojantys sportuojančiųjų pėdų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų