REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panašu, kad JAV Nacionalinė saugumo agentūra (NSA) ne tik seka visus ir viską, kas tik juda ir gali naudotis Internetu, tačiau ir padirbinėja didelių kompanijų interneto puslapius, pavyzdžiui, Google. Visa tai daroma tam, kad būtų galima perimti svarbią informaciją. Puslapis Mother Jones rašo, jog NSA naudoja taip vadinamas „man-in-the-middle“ atakas, kurias dažnai pasitelkia kibernetiniai nusikaltėliai. Kaip visa tai vyksta, suprasti gana nesunku:

REKLAMA
REKLAMA

„Remiantis gautais dokumentais, NSA darbuotojai užeina į maršrutizatorių administravimo patalpas, kurias naudoja interneto paslaugų tiekėjas (neaišku, ar tai daroma su savininkų žinia, ar be jos). Prisijungusi, NSA nukreipia duomenų srautą į savo puslapį, kuris veikia ir atrodo kaip tas, į kurį nori užeiti vartotojas. Tuomet pradedami rinkti reikiami duomenys, o vėliau vartotojas persiunčiamas į puslapį, kurio jam reikia.“

Nežiūrint į tai, kad tokias atakas gana lengva atskleisti, jos leidžia gauti informaciją apie vartotojo paskyrą, nebandant nulaužti užšifruotų duomenų – viską, ką reikia, pateikia pats vartotojas. Nežinoma, kaip dažnai NSA naudojasi tokio pobūdžio atakomis privačios informacijos gavimui, tačiau dabar bent jau žinomas dar vienas būdas, kaip JAV spec. tarnybos gauna reikiamus duomenis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų