REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naudingas, bet neetiškas elgesys: nemokamas maistas, karjera, renginiai, paslaugos

Pradėjo rašyti maisto tinklaraštį, kad galėtų nemokamai valgyti restoranuose

Šiame vartotojiškame amžiuje visi trokšta turėti kalnus pinigų, gyventi lengvai ir patogiau, tačiau ne visi nori sąžiningai ir sunkiai dirbti. Internete žmonės iš viso pasaulio dalinasi ne tiek protingais, kiek gudriais ir nesąžiningais pasipelnymo būdais, rašo Businessinsider.

Šiame vartotojiškame amžiuje visi trokšta turėti kalnus pinigų, gyventi lengvai ir patogiau, tačiau ne visi nori sąžiningai ir sunkiai dirbti. Internete žmonės iš viso pasaulio dalinasi ne tiek protingais, kiek gudriais ir nesąžiningais pasipelnymo būdais, rašo Businessinsider.

REKLAMA

Štai keli jų:

„Prekybos centrų tinkle „Walmart“ vasaromis priimama nemažai papildomų darbuotojų. Su jais pasirašoma terminuota 68 dienų darbo sutartis. Kadangi tinklas taiko 90 dienų grąžinimo politiką elektronikai, darbuotojai įsigudrino įvairius daiktus, pavyzdžiui plačiaekranius televizorius, pasiimti vasarai ir, išsaugojus čekius bei pakuotes, sezono pabaigoje grąžinti į parduotuvę. Tai tikrai gudru“ - pasakoja Bridgette.

„Jeigu norite nutraukti sutartį su telefoninio ryšio bendrove nemokėdami kontrakto nutraukimo mokesčio, jums tereikia susirasti bendrovės paslaugų tiekimo žemėlapį. Suraskite jame „skylę“ - pavyzdžiui kokią nors dykumą, kur bendrovės telefono ryšys neveikia, išsirinkite toje vietoje miestą ar miestelį ir pasakykite, kad išvykstate ten gyventi. Kadangi ten bendrovės paslaugos neteikiamos, jūs negalite toliau naudotis jos paslaugomis“ - rašo neprisistatęs skaitytojas.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai turėtų būti paslaptis, bet tiek to. Kitą kartą, kai lankysitės privačiame stomatologo ar kosmetologo kabinete, pavartykite ten esančius žurnalus. Jei norite skaityti juos nemokamai internete, tiesiog nufotografuokite telefonu žurnalo brūkšninį kodą, adresą ir pavadinimą. Tai viskas, ko reikia prisiregistruoti ir nemokamai skaityti visus jų prenumeruojamus žurnalus savo telefone, iPad'e ar kompiuteryje“ - rašo kitas.

REKLAMA

„Kuriate tinklalapį arba ėmėtės startuolio ir nežinote, kaip greitai ir efektyviai sugeneruoti didelius srautus? Vienas būdų yra tiesiogiai arba netiesiogiai susieti savo puslapio srautus su pornografijos tinklapiais“ - rašo OMGPOP įkūrėju prisistatęs Danas Porteris.

„Norite geresnių sąlygų? Aš jau 10 metų kabelinės TV sutartį perrašau tai žmonos , tai vėl savo vardu, todėl visada gaunu naujojo kliento privilegijas ir patrauklų abonentinį mokestį“ - rašo Eightbitrob slapyvardžiu pasirašęs skaitytojas.

„Pažįstu vieną sutuoktinių porą, kurie pradėjo rašyti maisto tinklaraštį vien tam, kad galėtų nemokamai valgyti restoranuose. Jie visiškai neperka maisto...“ - rašo Slainte99.

REKLAMA
REKLAMA

„Jei turite pavaldinių laimėti laiko ar uždirbti jų sąskaita galite pasinaudoję silpna kiekvieno žmogaus vieta. Priverskite darbuotoją manyti, kad jo darbo vieta yra pavojuje, tada nuraminkite, o galiausiai paprašykite dirbti viršvalandžius ar padaryti sunkesnį, galbūt jiems nepriklausantį darbą“ - rašo neprisistatęs skaitytojas.

„Atradau, kad beveik į visus ypatingus renginius galima patekti dėvint virtuvės šefo aprangą ar bent jau nešantis ją rankoje. Žmonės bijo apsikvailinti, todėl nedrįsta klausti, kas esate“ - rašo Zippytuna pasivadinęs skaitytojas.

„Tai neetiška, bet nėra nelegalu. Jei turite verslą, apsimeskite, kad domitės bendradarbiavimu su kita kompanija, savo konkurentais arba tais, į kuriuos lygiuojatės. Nepaisant to, kad sandoris jums nė motais, tai puiki galimybė sužinoti daugybę verslo paslapčių ir naudingų detalių“ - rašo Antone'u Johnsonu prisistatęs skaitytojas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kai sergi arba nenori/negali eiti į darbą geriau nesakyti, kad negaluoji. Geriau sakyti, kad užgriuvo „šeimyninės problemos“. Darbdavys ar bendradarbiai niekada nedrįsta klausti konkrečiau“ - rašo slapyvardžiu Aawv pasivadinęs skaitytojas.

„Štai keletas patarimų, kaip patenkinti savo bosus ir sudaryti įspūdį, kad esate labai geras darbuotojas. Į elektroninius laiškus atsakykite nedelsdami – taip atrodys, kad puikiai valdote situaciją. Pirmenybę teikite darbams, kurie yra pastebimi ir reikšmingi jūsų karjerai. Visada turėkite ilgą sąrašą darbų, taip negausite naujų. Darbų užbaigimo datas pailginkite 25 proc. – taip darbus baigsite anksčiau laiko ir padarysite gerą įspūdį. Kompiuterio ekraną apkraukite įvairiais dokumentais, grafikais - „labai užsiėmusio ir dirbančio“ žmogaus įspūdžiui sustiprinti“ - rašo neprisistatęs skaitytojas.

„Mano mokyklos draugas dirba koledžo šiukšlių rūšiavimo centre. Kadangi mokykla knygų iš mokinių nesuperka, dažniausiai jos išmetamos. Draugas parduoda knygas „Amazon“ ir taip kiekvieną semestrą užsidirba po 1000 dolerių“ - rašo Dylanu Andersonu pasivadinęs skaitytojas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų