REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Harmutas Esslingeris buvo kompanijos „Sony“ dizaino kūrėjas, kol nepasirašė milijono JAV dolerių kontrakto su „Apple“. Dizaineris nuo 1982 metų dirbo kartu su Steve‘u Jobsu ir sukūrė „Macintosh“ kompiuterio dizainą.

REKLAMA
REKLAMA

Atmosfera kompanijoje buvo įtempta, o pats Steve‘as Jobsas buvo iš jos išmestas 1985 metais ir vėliau grįžo. Nepaisant to, dirbdamas kartu su H. Esslingeriu jis suprato, kad kompiuteriui reikia tokio dizaino, kuris „išpūs“ jo pardavimus daugiau nei genialiausia rinkodaros strategija. „Macintosh SE“ pasirodė su naujuoju „sniego baltumo“ dizainu ir sukėlė revoliuciją. S. Jobsas siekė, kad kompiuteris būtų panašus į knygą, kompanijai taip ir nepavyko to pasiekti, tačiau tai įkvėpė sukurti „iPhone“ ir „iPod“. Būtent tokio polėkio, pasak H. Esslingerio, dabar trūksta. „Kai tik gali nukopijuoti kažką panašaus į „iPhone“ tai nebėra taip išmanu. Manau, kad „Apple“ jau pasiekė savo zenitą, o mano „iPhone“ toks užkimštas, kad aš trinu programėles, idant jis liktų kiek įmanoma paprastesnis“, - interviu portalui qz.com teigė H. Esslingeris.

REKLAMA

Dabar jis dėsto dizainą visame pasaulyje ir bendraudamas su savo studentais suprato, koks bus kitas technologijų hitas. Jis bus susijęs su kompiuteriniais žaidimais, kadangi šiuolaikinė karta su jais auga. Programinė įranga turės būti interaktyvi vartotojo atžvilgiu.

„Plokščiųjų ekranų rinka yra prisotinta ir reikia naujų sprendimų“, - teigia jis. Naujieji prietaisai turės lankstomus ekranus, kurie reguos į lankstymą ir spaudimą.

REKLAMA
REKLAMA

Jo manymu, kitas inovacijų šaltinis bus Kinija. Kinai pamažu supranta, kad pigi gamyba ir menka kokybė nebėra jų sėkmės receptas. Pirmoji verslininkų karta siekė užsidirbti, o dabartinė – kurti inovacijas.

Tai iliustruoja „Huawei“ vadovo Richardo Yu žodžiai: „Aš noriu aplenkti „Apple“ ir „Samsung“. Pasak H. Esslingerio „naujasis prietaisas“ bus sukurtas jaunų dizainerių, kurie mąsto kitaip, nei dirbantys Silicio slėnyje.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų