REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanijoje „Rio Tinto Iron Ore“ naudojama autonominė krovinių sistema – tai kompleksas robotizuotų, iškasenas transportuojančių, o taip pat atliekas šalinančių sunkvežimių. Grubiai tariant, visa tai panašu į „Google“ bepiločius automobilius, tik Rio Tinto Iron Ore sunkvežimiai iš tikrųjų yra milžiniški.

REKLAMA
REKLAMA

Kiekviena iš tokių krovininių transporto priemonių sveria 210 tonų, o jos gabaritai – 15 x 8 metrų. Žemiau pateiktame vaizdo klipe aiškinama, kad šie robotai kompanijoje naudojami nuo 2008 metų gruodžio mėnesio. 2012 metų balandžio mėnesį buvo švenčiamas dar vienas pasiekimas: iš trijų šachtų buvo pervežtas 100 mln. tonų krovinių.

REKLAMA

Nors 15 sunkvežimių dirba Pilbaro (Australija) regione, jie yra valdomi iš Perto miesto, kuris yra už 1500 km nuo naudingų iškasenų telkinio. Robotizuotų transporto priemonių sėkmės paslaptis – joms nereikia ilsėtis ir miegoti, galima dirbti visas 24 valandas per parą.

Kiekvienas sunkvežimis vienas su kitu gali bendrauti bevieliu ryšiu, kartu pasitelkiama GPS, kliūtys taip pat apvažiuojamos autonominiu režimu. Bepiločiai sunkvežimiai gali apvažiuoti kitus automobilius arba sekti paskui juos. Viską kontroliuoja pagrindinis kompiuteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų