REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo 11 d. Panevėžio miesto meras Vitalijus Satkevičius, administracijos direktorės pavaduotoja Janina Gaidžiūnaitė, Sveikatos, sporto, socialinės paramos ir nevyriausybinių organizacijų komiteto pirmininkas Rimgaudas Pranas Misiūnas lankėsi Seime.

REKLAMA
REKLAMA

Diskutuojant apie UAB „Sweco Lietuva“ parengtą ir Panevėžiui palankią „Rail Baltica“ geležinkelio vėžės studiją, Seimo narys Petras Narkevičius teigė, kad kitą savaitę trys Baltijos valstybės – Estija, Latvija ir Lietuva – planuoja pasirašyti bendrą deklaraciją dėl geležinkelio vėžės „Rail Baltica“.

REKLAMA

„Matau, kad Baltijos valstybės suinteresuotos sėkmingu šio projekto įgyvendinimu. O aš savo ruožtu artimiausiu metu planuoju sudaryti darbo grupę europinės vėžės „Rail Baltica“ tiesimui pro Panevėžį remti ir susijusiems klausimams spręsti“, – sakė meras Vitalijus Satkevičius.

„Rail Baltica“ geležinkelis sujungtų Lenkiją, Baltijos šalis ir Suomiją. Įgyvendinus projektą „Rail Baltica 2“, nauja europinė geležinkelio vėžė eitų nuo Kauno iki Talino.

„Rail Baltica“ projektas Vyriausybės nutarimu pripažintas svarbiu ekonominiu, o Seimo nutarimu – ypatingos valstybinės svarbos projektu. „Rail Baltica“ projektas yra prioritetinis transporto infrastruktūros projektas ir Europos Sąjungos mastu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų