REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Kitą savaitę JAV viešėsiantis Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas neatmeta galimybės susitikti su galbūt Čikagoje gyvenančia parlamentare Neringa Venckiene. Be to, jis sakė su teisininkais tarsiąsis dėl galimybės surengti šiai Seimo narei apkaltą už akių.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu susitiksiu, tikrai mėginsiu įkalbėti grįžti, kad ji papasakotų viską, kodėl ji išvažiavo, ką ji ten veikia, kokių turi planų (...). Planuose nėra numatytas susitikimas su N.Venckiene, negaliu pasakyti, kurioje vietoje ji yra. Nors buvau susitikęs su generaliniu policijos komisaru Sauliumi Skverneliu, jis paaiškino, kad jam žinoma vieta, jis, aišku, negalėjo išduoti, kur ta vieta, ir aš nežinau. Kaip ir jūs, galiu pasakyti, kad ji lyg yra Čikagoje. Man irgi teks būti Čikagoje. Jeigu ji susitiks, tai būtinai jus informuosiu ir galbūt dar filmuotą medžiagą atsiųsiu“, – ketvirtadienį po susitikimo su generaliniu prokuroru Dariumi Valiu žurnalistams sakė parlamento pirmininkas.

REKLAMA

Be to, V.Gedvilas teigė, kad tęs konsultacijas su teisininkais dėl galimybės surengti parlamentarei apkaltą, jai pačiai nedalyvaujant.

Seimo pirmininkas pabrėžė, kad tautos atstovai prisiekia vykdyti Konstituciją, sąžiningai dirbti, o N.Venckienė to nedaro.

„Galbūt turime galimybę kreiptis į Konstitucinį Teismą ir apkaltą vykdyti nesant Seimo narei (...) Artimiausiu metu pasikviesiu teisininkų grupę, kreipsiuos į Seimo Teisės departamentą, į valdybą dar kartą. Vis tiek turime priimti kokius nors sprendimus“, – kalbėjo Seimo vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis teigė asmeniškai esąs už apkaltos surengimą.

„Taip, aš palaikyčiau apkaltą (...). Jeigu žmogaus nėra, žmogus nevykdo savo pareigų, žmogus neatstovauja savo rinkėjams – kito kelio nėra“, – kalbėjo V.Gedvilas.

Jis žadėjo, kad bus pataisytas Seimo statutas, kad ateityje būtų užkirstas kelias parlamentarams „dingti be žinios“.

„Net neabejokite, mes savo ruožtu šioje kadencijoje patvirtinsime naujas taisykles, ir ateityje tokių dalykų nepasikartos. Turėsime teisinę bazę, kada galėsime labai greitai įvertinti, jeigu Seimo narys nedalyvaus plenariniuose posėdžiuose“, – sakė parlamento pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Generalinis prokuroras D.Valys savo ruožtu tikino, kad su JAV teisėsaugos institucijomis aktyviai bendradarbiaujama vykdant teisinės pagalbos sutartį ir nustatant Seimo „Drąsos kelio“ partijos frakcijos seniūnės buvimo vietą. Jis sakė, kad esama pažangos renkant duomenis apie tai.

D.Valys pabrėžė, kad policija pranešė tik apie galimą N.Venckienės buvimo vietą. Paklaustas, kodėl nesikreipiama dėl Seimo narės sulaikymo, prokuroras teigė, kad atsižvelgiama į įtarimų sunkumą. „Mano nuomone, Šiaulių prokurorė, kuri organizuoja minėtą ikiteisminį tyrimą, veikia nuosekliai ir adekvačiai įvertindama nusikaltimo padarymo sunkumą, įtariamojo asmenybę ir t.t.“, – kalbėjo D.Valys.

REKLAMA

Seimas balandžio pradžioje panaikino parlamentarės N.Venckienės teisinę neliečiamybę, nuo to laiko ji Seime nesirodo.

Šiaulių apygardos prokuratūra siekia N.Venckienę apklausti. Prokurorai pernai spalį jai pateikė įtarimus pagal šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius. Įtariama, kad N.Venckienė prieš dvejus metus Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teismą, nevykdė 2011 metų gruodį priimto Kėdainių teismo sprendimo skubiai perduoti mergaitę motinai Laimutei Stankūnaitei, praėjusių metų gegužę trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką ir panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui, o perduodant vaiką jo motinai sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų