REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Dalai Lama Tibeto skvere atidengė „Mandalą“

Dvasinio lyderio palinkėjimas: venkite pykčio

Po susitikimo su religinių bendruomenių, politikos, meno, kultūros, vizito rėmėjų atstovais Vilniaus rotušėje Dalai Lama XIV kartu su Vilniaus meru Artūru Zuoku atvyko į „Užupio Respublikoje“ esantį Tibeto skverą. „Respublikos“ prezidentas Romas Lileikis dėkojo Tibeto dvasiniam lyderiui už nuolatinį ryšį su Tibetu ir patvirtino, kad tiki šiuo regionu.

REKLAMA
REKLAMA

„Esame dėkingi Tibetui už drąsą ir atvirumą. Už spindintį tiltą, kuriuo keliauja draugystė. Užupiečiams didelė garbė, kad esate čia. Atidengiama „Mandala“ primins, kad Tibetas visada yra, buvo ir bus laisvas“, – jausmingai kalbėjo R. Lileikis.

REKLAMA

Prieš atidengdamas skulptūra Dalai Lama XIV lietuviams kalbėjo apie šypsenas, kovą su blogomis emocijomis ir bendravimą. Pasak budizmo mokytojo, pyktis kenkia santykiams, sveikatai ir šeimai, tad reikia nuo jo laikytis kuo toliau.

„Daugelyje vietų, kur atvykstu, mane sutinka žmonių šypsenos. Todėl ir aš nevalingai šypsausi. Aš visuomet pabrėžiu, kad visi esame žmonės – broliai ir seserys. Jei laikyčiau save kuo nors ypatingu, įkalinčiau save. Laikau save vienu iš jūsų, todėl mes galime kalbėtis, spausti vienas kitam ranką etc. Tai, kad esame šioje vietoje – Tibeto skvere, – man labai svarbu. Kaip tibetietis esu labai dėkingas.

REKLAMA
REKLAMA

Tiems, kurie vadinasi mano draugais, visuomet sakau: jei esate mano draugai, privalote turėti daugiau atjautos. Turintiems pykčio sakau, kad jie nėra mano draugai. Tiesa, kartais aš taip pat prarandu kantrybę. Bet niekuomet nepriimu pykčio ir stengiuosi nuo jo laikytis atokiau. Jūs taip pat galite per laiką atpažinti ir suvokti, kad pyktis kenkia jūsų santykiams ir sveikatai, jūsų laimingai šeimai. Turite išmokti išlaikyti distanciją iki pykčio.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų