REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Besiruošdami penktojo gimtadienio koncertiniam turui „Liūdni slibinai“ dalijasi nauju vaizdo klipu. Jį sukūrė slapyvardžiu „Meška kine“ prisistatantis asmuo. Klipe vaizduojama kaimo poros idilė, kurios fone pasirodo neatpažinti skraidantys objektai ir žinomi herojai.

REKLAMA
REKLAMA

Vaizdo klipas sukurtas pagal antrojo „Liūdnų slibinų“ albumo dainą „Kūmas ir kūma“. Lietuvių liaudies motyvais paremtos dainos klipo kūrime pati slibiniškoji trijulė nedalyvavo. Artėjant penkerių metų sukakčiai klipą grupė netikėtai gavo dovanų iš nepažįstamos „Meškos kine“.

REKLAMA

„Šis klipas mus nustebino netikėta menine raiška. Lietuviško folkloro motyvų pynimas su šiuolaikinių filmų herojų šmėstelėjimais patraukia skirtingos auditorijos dėmesį. Vienas klipo planas patiks gyvulėlių mėgėjams, kitas – fokloristams, trečias – kino mėgėjams. O štai jautresnis žiūrovas gali net įžvelgti klausimą, kas daro didesnę įtaką mūsų sąmonėje – kasdienė aplinka ar personažai iš knygų ar kino ekrano. Užduoti klausimus, sako, yra gero meno kūrinio esmė“, – naują klipą komentuoja „Liūdnų slibinų“ smegenimis pristatomas Vaidas Kublinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Gerbėjams nuotaikingus vaizdo klipus neretai pateikiantys „Liūdni slibinai“ šių metų pradžioje pristatė pirmąjį oficialų savo vaizdo klipą „Netvarka“. Ironijos nevengiantys aktoriai, pirmąjį klipą kūrę pagal pasaulinius vaizdo klipų standartus, pavasario pabaigoje viešai prisipažino, kad antrasis klipas jiems nepavyko. Nenorėdami sėlpti nuo Lietuvos žmonių savo klaidų, liūdnieji atlikėjai paviešino dainos „Nežinau“ ne-klipą.

Apie trečiąjį bandymą geriausios 2012 metų grupės titulą nešiojantys „Liūdni slibinai“ nieko nežinojo. Kol užkrečiančia energija pasižyminti grupė siautėjo vasaros festivalių scenose, jų pašto dėžutes pasiekė dainos „Kūmas ir kūma“ animuotas video klipas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pasirinkau sukurti „Liūdnų slibinų“ klipą, nes jie yra tokie, kokie yra, daro tai, kas jiems patinka ir linksminasi scenoje. Man labai patinka, kai žmonės viską daro nuoširdžiai. Be to, man visada patiko pavadinimai su gyvūnais“, - kalba tikrojo savo vardo neatskleidžiantis „Meška kine“.

Naujajme vaizdo klipe vaizduojama kaimo poros, kuri apdainuojama kūrinyje „Kūmas ir kūma“, idilė. Animuotame video akį patraukia fone prašmėžuojantys objektai ir personažai. Grojančių gyvuliukų ansamblio užnugaryje praskrenda Supermenas, Merė Popins, „Lituanica“ lėktuvas. Klipo pabaigoje danguje pasirodo ir neatpažinti skraidantys objektai, pagrobiantys karvę.

REKLAMA

„Man patinka, kad pasaulyje vyksta tiek įdomių dalykų, tiek visokių „stebuklų“, bet kūmui ir kūmai nelabai svarbu, kas dedasi už tvoros. Jiems labiausiai rūpi savi santykiai ir buitis. „Liūdni slibinai“ tai pastebi ir apdainuoja paprasčiausių žmonių santykius, o ne nudailintais balsais kalba apie tobulą meilę. Visas grožis yra paprastume“, - teigia „Meška kine“.

„Liūdni slibinai“ - „Kūmas ir kūma“ („Meška kine“ sukurtas vaizdo klipas):

 

Jau po dviejų savaičių „Liūdni slibinai“ pradės šventinį turą „5 kartus ralio!“. Rugsėjo 26 dieną grupė koncertuos Panevėžyje, rugsėjo 27 d. Telšiuose. Charizmatiškieji atlikėjai taip pat surengs pasirodymus Šiauliuose, Alytuje, Tauragėje, Marijampolėje, Rokiškyje. Baigiamieji turo koncertai įvyks spalio 12 d. Klaipėdoje, spalio 17 d. Kaune, o spalio 18 d. Vilniuje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų