REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Frankfurto automobilių parodoje vyksta visiškai naujo „Peugeot 308“ pristatymas bei parodyti atnaujinti „3008“ ir „5008“ variantai, „BlueHDi“ modeliai, „HYbrid4“ dyzeliniai hibridiniai modeliai 4 varomaisiais ratais, „208 HYbrid FE“ ir „ 2008 HYbrid Air“ konceptiniai modeliai, sportinis kupe „RCZ“ ir konceptinis automobilis „ONYX“.

REKLAMA
REKLAMA

 „Peugeot“ Frankfurto parodoje pasirodo su 30 automobilių ir konceptinių modelių, kuriuos galima apžiūrėti iš arčiau 2900 kvadratinių metrų ploto erdvėje. Ekspozicijos centre yra naujasis „308“, kuris dėl bendro dizainerių ir inžinierių darbo yra originalus, intuityvus, puikaus dizaino hečbekas. Vis svarbesnę vietą Europos rinkoje užimančių mažų automobilių klasei atstovauja pats lengviausias ir kompaktiškiausias „308“, pagamintas ant naujosios „EMP2“ platformos – už ankstesnį modelį lengvesnis net 140 kg, 4,25 metrų ilgio ir žemu svorio centru. Rezultatas – aukščiausios klasės dinamika, puikus valdymas, patogumas ir aukščiausio lygio kėbulo stabilumas. Taip pat jam būdinga savaime suprantama „Peugeot“ savybė – žema CO2 emisija bei taupus variklis.

REKLAMA

 

Minimalistinis ir modernus naujojo „308“ interjeras didžiuojasi „Cockpit“ vairuotojo vieta, įkvėpta „SR1“ konceptinio automobilio, kuriai būdingas mažesnis vairas, „Head Up Display“ tipo prietaisų skydelis, aukšta vidurinė prietaisų skydelio dalis bei 9,7 colio įstrižainės liečiamas ekranas. Atnaujinta įranga – automobiliai su gausesne nei standartinė įranga turi visiškai LED priekinius žibintus.

REKLAMA
REKLAMA

Vairuotojams, mėgstantiems važiuoti greičiau, „Peugeot“ sukurė „308 R Concept“ modelį paplatinta ašimi. Automobilis žemai esančia anglies važiuokle slepia savyje 1,6 litro benzininį variklį, kurio maksimali galia yra 270 AG (199 kW).

 Dar sportiškesni Frankfurte galės susipažinti su dabar jau serijiniu modeliu „RCZ R“ – sportiniu kupė, kuris bus pats galingiausias „Peugeot“ modelis istorijoje. Naujas 1,6 litrų 270 AG variklis savo kategorijoje turi rekordinę naudingąją galią, 100 km suvartodamas 6,3 litro degalų. Taip pat galima pasigrožėti superautomobiliu „Onyx“, kuris stebina radikaliu kėbulu ir 20 colių ratlankiais. 600 AG 3,7 litro V8 HDi hibridinis variklis yra galinės dalies viduryje, su 6 pavarų dėže bei važiuokle, kurią kuriant pasinaudota patirtimi iš lenktynių trasos. Visa tai sujungia anglies kėbulas, kuris traukia akį kontrastuojančiomis medžiagomis bei spalvomis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų