REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Junginių Tautų (JT) generalinis sekretorius Ban Ki-moonas (Ban Kimunas) trečiadienį pareiškė, kad nepasisekęs mėginimas sustabdyti žiaurumus Sirijoje pakenkė šios pasaulinės organizacijos reputacijai ir Saugumo Tarybos galioms.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų kolektyvinė nesėkmė, siekiant užkirsti kelią žiauriems nusikaltimams Sirijoje pastaruosius pusantrų metų, bus sunki našta Jungtinių Tautų ir jų narių autoritetui“, – sakė Ban Ki-moonas JT susitikime dėl genocido prevencijos.

REKLAMA

Kalbėdamas laukiant naujo Rusijos ir JAV mėginimo išvengti karinio smūgio Sirijai, Ban Ki-moonas pasakė, kad JT Saugumo Taryba turi atlikti veiksmingą vaidmenį Sirijos tragedijai nutraukti.

Ban Ki-moonas nurodė, kad pasaulio lyderiai pažadėjo veikti, jog nebepasikartotų tokie baisumai kaip genocidas Ruandoje 1994 metais ir žudynės Bosnijoje Srebrenicos mieste 1995 metais.

JT Saugumo Taryba susilaukė daugelio kritikos, kad nesugebėjo užbėgti už akių tiems siaubingiems įvykiams. Ir 193 šalių JT Generalinė Asamblėja sutarė 2005 metais priimti „pareigos apginti“ doktriną, kuria remiantis vėliau buvo suteikti JT mandatai kariniam įsikišimui į Libijos ir Dramblio Kaulo Kranto krizes.

REKLAMA
REKLAMA

„Tačiau, kaip matome, žiaurumai ir toliau nesiliauja“, – sakė Ban Ki-moonas, kalbėdamas apie Sirijos atvejį.

„Daugelis stebėtojų tarptautinės bendruomenės susiskaidymą ir nejudrumą laiko nesėkme vykdant gynimo pareigą“, – pridūrė jis, vis tik pabrėždamas, kad minima doktrina yra svarbus ginklas.

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris) ir Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas turėtų susitikti ketvirtadienį Ženevoje ir aptarti kaip reikėtų taikyti Saugumo Tarybos priemones prieš cheminio ginklo panaudojimą Sirijoje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų