REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas teigia, kad kiemsargiams atlyginimų kelis mėnesius nemokanti Vilniaus valdžia dirba blogai.

REKLAMA
REKLAMA

 „Čia yra savivaldybės funkcijos ir jeigu savivaldybės valdžia negali užtikrinti tokių elementarių dalykų,galiu tik komentuoti, kad blogai dirba savivaldybė, blogai atlieka savo funkcijas", – trečiadienį Žinių radijui sakė V.Gedvilas.

REKLAMA

Komunalininkų profsąjunga jau kelis mėnesius reikalauja Vilniaus valdžios atsiskaityti su sostinės kiemsargiais. Kelis mėnesius atlyginimų negaunantys Vilniaus kiemsargiai antradienį surengė protesto akciją prie Vyriausybės, tikėdamiesi atkreipti centrinės valdžios dėmesį į savo problemas.

 Daugiau kaip šimtas susirinkusių kiemsargių piktinosi Vilniaus miesto savivaldybe, kad ji randa pinigų dideliems projektams, tokiems kaip oro linijos ir Bernardinų sodo atnaujinimas, bet atlyginimams pinigų neturi.

REKLAMA
REKLAMA

Praeitą mėnesį skelbta, kad savivaldybei priklausančios įmonės aplinkos tvarkymo paslaugas teikiančioms bendrovėms jau beveik metus skolingos per 10 mln. litų, o pastarosios nebeturi iš ko mokėti algų savo darbuotojams.

Šiuo metu Vilniaus miesto savivaldybės skola siekia apie milijardą litų.

 Komentuodama protesto akciją premjero Algirdo Butkevičiaus atstovė spaudai BNS sakė, kad klausimas dėl atlyginimų turi būti sprendžiamas miesto savivaldybės ir įmonių tarnautojų. „Darbuotojo teisė gauti jam priklausantį atlyginimą privalo būti gerbtina ir vykdoma“, – teigė Evelina Butkutė-Lazdauskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 Sostinės meras Artūras Zuokas teigia, jog kartu su Vyriausybe bus ieškoma sprendimų, „kaip išgyventi sostinei iki šių metų pabaigos".

A.Zuokas kartojo, jog dėl savivaldybės finansinių problemų ir išaugusių skolų kalta buvusioji dešiniųjų Vyriausybė.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų