REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Niekas Frankfurto automobilių parodoje nedrįsta kalbėti apie darbuotojų etatų mažinimus automobilių kompanijose, tačiau čia tikrai nemažai ženklų, kad Europos automobilių pramonė atsigauna po šešerius metus trukusio nuosmukio, rašo BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Automobilių pardavimai per pirmąjį šių metų pusmetį smuko visoje Europoje 6,7 procento. Tačiau ši tendencija nebėra tokia ryški kaip anksčiau ir ji yra lėtėjanti tokiose krizės paveiktose šalyse kaip Ispanija ir Italija, taigi tai yra gerų žinių pradžia.

REKLAMA

Automobilių parodos yra lakmuso popierėlis, rodantis kaip laikosi ši pramonė. Šiemet Frankfurte pasirodo daugiau dalyvių nei 2011 metais ir bus pristatyta 150 naujų automobilių modelių.

Daugiausia sujudimo būna prie „Ferrari“ ir „Lamborghini“ stendų, tačiau šiemet populiarūs turėtų būti pigūs modeliai, SUV variantai ir naujieji elektriniai automobiliai. Tendencija rodo, kad kylančių rinkų vartotojams reikia pigesnių aplinkai draugiškesnių automobilių.

REKLAMA
REKLAMA

„Toyota“ parodoje pristatyto visą seriją hibridinių modelių. Didžiausias Europos gamintojas „Volskwagen“ lankytomas pateikia elektrinės „Golf“ ir nykštuko „Up“ versijas.

Prestižiniai „Audi“, „Mercedes“ ir BMW taip pat žengia į hibridų rinką su „Sport Quattro“, „S 500 plug-in” ir i8 modeliais.

Vokiečių gamintojai užima didžiausią automobilių rinkos dalį Europoje, taigi nenuostabu, kad jie savo šalyje rengiamoje parodoje stengsis pasirodyti geriausiai. Kita vertus, pasak analitikų, per recesijos metus „Volskwagen“, „BMW“ ir „Daimler“ daugiausiai investavo į naujus tyrimus ir modelių kūrimą, taigi nenuostabu, kad jie nustelbė „Renault“, „Ford“ ir „Citroen“. Pastarųjų investicijos šioje srityje buvo bent jau dvigubai mažesnės nei vokiečių.

Tyrimai gali užtrukti keletą metų, taigi panašu, kad vokiečiai pirmieji užsiėmė ateities automobilių nišą Europoje. Ir tai jie padarė beveik visuose automobilių segmentuose. Tai nėra vien tik jų paroda, čia pristatomi produktai, kurie, tikėtina, ištrauks automobilių pramonę iš recesijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų