REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Lietuvos finansų ministras Rimantas Šadžius, Europos Sąjungos (ES) Ekonomikos ir finansų (ECOFIN) reikalų tarybos pirmininkas, Strasbūre ( Prancūzija) Europos Parlamente pristatė ES Tarybos poziciją dėl paskolų su įkeitimu direktyvos.

REKLAMA
REKLAMA

„Direktyva skatins atsakingo skolinimosi praktiką ir leis didinti vartotojų, kurių visoje ES yra 500 milijonų, apsaugą. Vartotojai bus geriau informuoti apie hipotekos produktą ir galės priimti sprendimus, visapusiškai įvertinę visas su skolinimusi susijusias rizikas,“ – Europos Parlamente sakė Rimantas Šadžius.

REKLAMA

Šia direktyva siekiama ES sukurti vieningą vartotojų, kreditorių ir kredito tarpininkų rinką, kurioje būtų teikiama aukšto lygio apsauga, skatinant vartotojų pasitikėjimą, judrumą, tarpvalstybinę kreditorių ir kredito tarpininkų veiklą ir vienodas veiklos sąlygas, bei siekiama skatinti finansinį stabilumą, užtikrinant, kad hipotekinių paskolų rinkos veiktų atsakingai. Direktyva įtvirtins bendrus paskolų reklamos principus ir nustatys informacijos, kuri turi būti pateikta reklamoje, formą ir turinį. Taip pat įpareigos kreditorius ir kredito tarpininkus sudaryti sąlygas vartotojams visuomet gauti bendrą informaciją apie įvairius produktus bei teikti konkrečiam vartotojui pritaikytą informaciją, naudojantis „Europos standartiniu informacijos lapu“, kuris padės vartotojui lengviau palyginti skirtingų kreditorių siūlomas paskolas.

Lietuvos finansų ministras paragino Europos Parlamentą patvirtinti direktyvą, kad ji įsigaliotų kuo greičiau. Dėl šios direktyvos Strasbūre bus balsuojama rytoj.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų