REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Balsas.lt redakcijai išsirinkus Všį „SOS gyvūnai“ prieglaudėlėje globotinį, kalbiname šios įstaigos direktorę Iloną Reklaitytę-Mezencevą, kuri visus juos – didelius ir mažus gyvūnus globoja tarsi mama.

Balsas.lt redakcijai išsirinkus Všį „SOS gyvūnai“ prieglaudėlėje globotinį, kalbiname šios įstaigos direktorę Iloną Reklaitytę-Mezencevą, kuri visus juos – didelius ir mažus gyvūnus globoja tarsi mama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Viešoji įstaiga „SOS gyvūnai“ įsikūrė 2008-aisiais, susikūrėme savo prieglaudą, pastatėlius, globos namus, kuriuose šiuo metu glaudžiasi 125 gyvūnai – dauguma šunys ir katės, kartais pasitaiko ir kitokių gyvūnų. Tikslą įgyvendinti padėjo savanoriai, stengėmės, kad būtų įkurta organizacija, o vėliau pradėjo burtis ir žmonės, kurie turėjo labai didelį norą padėti gyvūnams. Norime siekti vis daugiau, kad kuo daugiau galėtume nuveikti, kad tai būtų ne iliuzija, o realus darbas dėl gyvūnų gerovės, kad galėtume nuolat padėti likusiems be globos, be stogo ir be šeimininkų“, – glostydama ilgaplaukį šunelį pasakojo ji.

REKLAMA

„Mūsų tikslas – pastatyti gyvūnų globos namus su klinika, kurioje būtų iškart atliekamos veterinarinės procedūros, kur nepasiturintys žmonės galės gydyti ar sterilizuoti gyvūnus nemokamai – tada mažiau bus išmetamų gyvūnų, mažiau jų sutiksime gatvėje. Tikslas ne tik pastatyti namelius gyvūnams, nes kiek jų bestatytum – jie visada bus perpildyti, mes norime apskritai sustabdyti tą beglobystę, kad žmonės galėtų atsivežti savo gyvūnėlį sterilizacijai ar kastracijai, kad tai būtų nemokama ir padėtų išvengti bereikalingo dauginimosi ir išmėtomų gyvūnų.“

REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, ne visi globotiniai randa namus, vieniems tai sekasi lengviau, o štai kiti čia taip ir lieka nuo pat mažumės: „Atidavimas globai vyksta labai įvairiai – yra gyvūnų, kurie jau čia gyvena tris ar keturis metus, tai priklauso ir nuo paties gyvūno: jeigu veislinis, tai greitai suranda naujus namus ir iškeliauja, kadangi veislinius yra populiaru laikyti, jeigu neveislinis, bet žemaūgis – tada irgi lengviau rasti jam namus. Būna ir taip, kad atkeliauja koks gyvūnas ir mes jau suprantame, kad čia jau ir liks jo namai, kad niekas nebepaims, yra ir tokių, kurie čia užaugo. Mūsų pagrindinė misija – padaryti tikrus gyvūnų globos namus, kur visi būtų mylimi ir globojami“, – pasakoja gražiai misijai besiaukojanti Ilona.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moteris taip pat pasakojo, kad nepaisant sunkių momentų, jie juda pirmyn ir tikisi tik pagerėjimo ir progreso: „Būna labai įvairiai: sunkių momentų, kaip sako, juodi debesys užplaukia, bet šiaip esame globojami gerų žmonių ir Dievo pagalbos, labai gelbsti dviejų procentų parama, už kurią nusipirkome žemės sklypą, pastatus. Jeigu būna labai sunku, tada prašome paramos pas žmones, visaip stengiamės, kad čia esantys gyvūnai nenukentėtų – netruktų nei maisto, nei gydymo paslaugų.“

„Skaitytojams norėčiau pasakyti, kad nepamirštų, jog gyvūnėliai yra labai jautrūs, viską supranta ir mato, daug ką turbūt norėtų žmonėms pasakyti, perduoti ką jaučia, bet jie to negali, todėl visiems labai norėčiau palinkėti, kad savo širdim pajaustų, ko reikia gyvūnui, kad nepraeitų pro šalį, suteiktų pagalbą, nestumdytų bei nespardytų, nes jie negali patys apsiginti“, – portalo balsas.lt skaitytojams ir visiems, neabejingiems gyvūnams, linkėjo Ilona.

VšĮ „SOS gyvūnai“ Sąskaitos Nr. LT837300010106209100

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų