REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ginkūnų kapinėse turėjusio išdygti kolumbariumo šiauliečiams teks palaukti iki kitų metų. Taip nusprendė Šiaulių miesto savivaldybės administracija. Nors planuota, kad už miesto biudžeto lėšas maždaug keturių su puse šimto vietų kolumbariumas turėtų būti pastatytas dviem etapais ir pirmieji darbai būtų prasidėję dar šiemet, tačiau administracijos direktorius Vladas Damulevičius sako, kad norėjosi šį projektą užbaigti iš karto.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad negerai dviem etapais tokioje jautrioje vietoje įrenginėti, norėtųsi viską padaryti vienu etapu, tad darbus bus galima pradėti tik kitąmet“, - pirmadienį teigė V. Damulevičius.

REKLAMA

Šiaulių miesto savivaldybės taryba šių metų biudžete buvo numačiusi 150 tūkstančių litų kolumbariumo pirmiesiems darbams finansuoti. Iš viso, anot V. Damulevičiaus, visam kolumbariumui reikės pusės milijono, tad balansuojant kitų metų biudžetą teks numatyti reikiamą sumą, o šių metų lėšas perskirstyti kitiems poreikiams.

„Rangos darbus pirktume sausio mėnesį, po biudžeto patvirtinimo būtų pasirašomos sutartys, dar laikas skirtas apskundimui, kiti procesai. Tad pavasarį būtų galima pradėti darbus. Galutinę kainą žinosime po konkurso, bet iš patirties įprastai kaina trečdaliu atpinga“, - svarsto V. Damulevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Administracijos vadovo nuomone, kol kas nėra aišku, ar urnos laidojimo paslaugos kolumbariume būtų mokamos. V. Damulevičiaus žiniomis, sostinėje esančiame kolumbariume tenka sumokėti apie du tūkstančius litų už vietą, tad ne visi kolumbariumu naudojasi – kai kurie artimųjų pelenus su urna laidoja įprastinėje vietoje.

„Mano nuomone, turėtų būti nemokama. Daušiškių kapinėse ten kitaip. Būtų bazinis paketas nemokamas, o už papildomą mokestį būtų suteikiamos paslaugos“, - teigė V. Damulevičius. Prieš kelias savaites administracijos vadovas buvo minėjęs, kad papildomos paslaugos būtų kapo priežiūra ir panašūs patarnavimai.

Mindaugas LAURINAITIS

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų