REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį parlamentarai renkasi į rudens sesiją. Ją politikai pradės nuo popiežiaus Jono Pauliaus II apsilankymo Lietuvoje paminėjimo ir nepasitikėjimo Seimo pirmuoju vicepirmininku Vytautu Gapšiu.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmajame Seimo posėdyje parlamentarai paminės palaimintojo popiežiaus Jono Pauliaus II apsilankymo Lietuvoje dvidešimtmetį.

REKLAMA

Per pirmąjį plenarinį posėdį taip pat planuojama pateikti sesijos darbų programos projektą, kuris sudaromas atsižvelgiant į Vyriausybės, Seimo komitetų, frakcijų ir Seimo narių pasiūlymus.

Parlamento opozicija savo ruožtu ketina baigti rinkti parašus po nepasitikėjimu "darbiečiu" V.Gapšiu. Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Andrius Kubilius pranešė, kad antradienį surinktus parašus planuojama įteikti Seimo pirmininkui Vydui Gedvilui.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal Seimo statutą, pasiūlymą atleisti Seimo pareigūną turi teisę ne mažiau kaip penktadalis Seimo narių, tai yra ne mažiau kaip 29 parlamentarai. Kad Seimo pareigūnas būtų atstatydintas, per slaptą balsavimą už tai privalo balsuoti ne mažiau kaip pusė (71) Seimo narių

Pagal Seimo valdybos patvirtintą posėdžių grafiką, per rudens sesiją nuo rugsėjo 10 dienos iki gruodžio 23 dienos planuojama surengti 45 plenarinius posėdžius.

Seimas kasmet renkasi į dvi eilines pavasario ir rudens sesijas. Pavasario sesija prasideda kovo 10 dieną ir baigiasi birželio 30 dieną. Rudens sesija prasideda rugsėjo 10 dieną ir baigiasi gruodžio 23 dieną. Seimo nariai į eilines sesijas renkasi be atskiro kvietimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų