REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Valdančiajai koalicijai priklausanti Darbo partija (leiboristai) ketina jungtis su Gedimino Vagnoriaus vadovaujama Krikščionių partija.

REKLAMA
REKLAMA

 

"Darbiečių" vadovas Vytautas Gapšys pirmadienio vakarą per partijos tarybos posėdį Kėdainiuose pranešė apie prasidėjusias konsultacijas dėl susijungimo su Krikščionių partija.

REKLAMA

Anot partijos pirmininko, šiuo metu derinamos derybų pozicijos dėl susijungimo. Pirmadienį "darbiečių" taryba patvirtino reorganizacijos sąlygas, kad procesas vyktų greičiau.

"Labai greitai norėtume šį procesą pabaigti (...). Jeigu derybos vyks sklandžiai, per porą mėnesį galėtume viską baigti", - BNS sakė V.Gapšys.

Anot jo, jungtis pasiūlė Krikščionių partija. Politines jėgas vienija centristinė politinė orientacija.

"Kai kurie klausimai yra derinami lengviau, kai kurie - sunkiau, tačiau apskritai susijungimo galimybes vertinu optimistiškai. Matau Krikščionių partijos norą jungtis, prasidėjusios konsultacijos vyksta sklandžiai, ir, pavykus galutinai suderinti visus susijungimo niuansus, galėsime apie tai pranešti plačiau", - partijos pranešime cituojamas V.Gapšys.

REKLAMA
REKLAMA

Krikščionių partija įkurta 2010 metų sausio 23 dieną susijungus Krikščionių konservatorių socialinei sąjungai ir Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partijai. Savo statute partija skelbia esanti pagal šiuolaikinio konservatizmo nuostatas veiksianti politinė centro dešinės partija. Jai vadovauja buvęs konservatorių premjeras G.Vagnorius.

Ši partija neturi savo atstovų parlamente.

Anksčiau Darbo partija buvo pranešusi apie ketinimus jungtis su partija "Tvarka ir teisingumas". Tačiau prieš tai "darbiečiams" susijungus su Leiboristų partija, derybos su "tvarkiečiais" įstrigo. "Tvarka ir teisingumas" pavasarį pranešė stabdanti derybas su Darbo partija, nes jos netenkino nei derybų eiga, nei pasiekti rezultatai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V.Gapšys pirmadienį BNS sakė, kad darybos su "tvarkiečiais" galutinai nenutrauktos. Jis neatmetė galimybės, kad ateityje jos bus atnaujintos.

"Ne visada pavyksta iki galo visus taškus sudėlioti", - sakė "darbietis" paklaustas, kodėl nepavyko susitarti su "Tvarka ir teisingumu".

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų