REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei būtų nevaržomi nei finansinių galimybių, nei vietos, nei laikotarpio, vidutiniškai šeši iš dešimties besidominčiųjų nekilnojamuoju turtu norėtų gyventi name, kotedže arba sodyboje.

Jei būtų nevaržomi nei finansinių galimybių, nei vietos, nei laikotarpio, vidutiniškai šeši iš dešimties besidominčiųjų nekilnojamuoju turtu norėtų gyventi name, kotedže arba sodyboje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didžioji dalis apklausoje dalyvavusių asmenų norėtų turėti namą priemiestyje (pusė respondentų), atskleidė didžiausio nekilnojamojo turto portalo Aruodas.lt atliktos apklausos rezultatai. Kiek daugiau nei po penktadalį respondentų namo norėtų mieste (22 proc.) arba užmiestyje (21 proc.), likusieji – kaime (7 proc.). Dažniausiai svajonės sukasi vidutiniškai apie 150–200 kvadratinių metrų namus: būtent tokius rinktųsi 65 proc. apklausos dalyvių. Maždaug penktadalis norėtų gyventi apie 100 kvadratinių metrų dydžio ar mažesniame name.

REKLAMA

Tik 14 proc. apklausos dalyvių svajoja apie kelių šimtų kvadratinių metrų namą. Dviaukščiai namai beveik be konkurencijos nugali aukštesnius ar vienaaukščius: apie dviaukštį namą svajoja netgi 73 proc. respondentų (apie vieno aukšto namą – 18 proc., apie aukštesnius nei dviejų aukštų – tik pavieniai asmenys). Dauguma norėtų namo prie ežero ar upės (40 proc.) arba ant jūros kranto (25 proc.), netoli miško (25 proc.). Apie ant kokio nors kalnelio ar miške esančius namus svajojančiųjų yra mažiau.

REKLAMA
REKLAMA

Rinkdamiesi pastatą ar formą, Aruodas.lt pageidautų, kad namas būtų nestandartinės formos ir modernus (57 proc.). Tačiau netrūksta ir svajojančių apie paprastą klasikinį namą (40 proc.). Senoviniai autentiški namai išnyra tik nedidelės dalies apklausos dalyvių svajonėse. Galvodami apie namo įrengimą, respondentai pateikė tris pagrindines statistiškai reikšmingas nuomones.

Po 23 proc. respondentų rinktųsi modernų minimalistinį, šiuolaikinį stilių arba skirtinguose kambariuose ar kitose erdvėse derintų skirtingus interjero stilius. Kiek daugiau nei po dešimtadalį apklausos dalyvių rinktųsi skandinavišką arba klasikinį stilius. Dėl spalvų įvairovės daugumos nuomonė sutampa – svajojama apie namą, kuriame dominuotų pastelinės spalvos (66 proc.). Ryškių spalvų name norėtų matyti penktadalis respondentų, juodos ir baltos derinį – dešimtadalis, tamsios spalvos žavėtų vos 4 proc.

Didžioji dalis respondentų name derintų spalvas tarpusavyje ir norėtų, kad dominuotų ne skirtingos spalvos (35 proc.), bet viena spalva ir jos atspalviai (65 proc.). Galėdami įgyvendinti svajones, dauguma norėtų įsirengti terasą (18 proc.), drabužinę ir didelį vonios kambarį (po 14 proc.), norėtų turėti atskirą didelį darbo kambarį (11 proc.), pirčių zoną su baseinu (10 proc.), sporto salę, namų kino erdvę, atskirą poilsio zoną, namų biblioteką, kūrybines dirbtuves arba žaidimų salę. O kieme gyventojai mielai išnaudotų lauko erdvę: turėtų būti įrengta pavėsinė (24 proc.), pasodintas gėlynas (18 proc.), sodas (17 proc.), įrengta atskira erdvė ar voljeras šuniui (12 proc.), pastatytas atskiras namukas laisvalaikiui (10 proc.), pasodintas daržas (10 proc.), įrengtas atskiras namukas vaikams žaisti (7 proc.), sukonstruota atskira erdvė kitokiems gyvūnams laikyti (2 proc.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų