REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Toli gražu ne visus gyvūnus galima pavadinti mielais. Organizacija pavadinimu „Bjaurių gyvūnų gynimo bendruomenė“ neseniai paskelbė konkursą savo naujajam talismanui išrinkti. Mixstuff.ru pristato 12 pretendentų į šį garbingą vaidmenį.

Toli gražu ne visus gyvūnus galima pavadinti mielais. Organizacija pavadinimu „Bjaurių gyvūnų gynimo bendruomenė“ neseniai paskelbė konkursą savo naujajam talismanui išrinkti. Mixstuff.ru pristato 12 pretendentų į šį garbingą vaidmenį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viso šio konkurso tikslas – įrodyti, kad gyvūnai, kurie žmonėms atrodo šlykščiai, svarbūs Žemės ekosistemai ne mažiau nei tie, kurie yra gražūs ir patrauklūs. O jei įsižiūrėsime, tai pamatysime, kad net ir šie 12 „siaubūnų“ turi savotiško žavesio.

REKLAMA

Šis liūdnas sutvėrimas vadinamas žuvimi lašu. Nors šio gyvūno išorė atstumianti, jis puikiai įsipaišo į savo aplinką – 4000 metrų gylyje vandenyno dugne.

Beždžionės ilganosiai (dar kitaip vadinamos proboskis beždžionėmis) pateko į bjauriausių gyvūnų sąrašą dėl neproporcingai didelės nosies, kurią turi šios rūšies patinai. Žmonėms tokia nosis atrodo kaip trūkumas, o štai proboskis beždžionėms – didelė garbė. Kuo didesnė nosis, tuo patinas patrauklesnis patelei.

REKLAMA
REKLAMA

Ilga šių vėžlių nosis, primenantį kiaulės nosį, atlieka gyvybiškai svarbią funkciją. Vėžlys naudoja ją kaip povandeninio plaukimo vamzdelį, pro kurį kvėpuoja, kai reikia pasislėpti nuo priešų. Šiandien ši labai sena vėžlių rūšis yra ant išnykimo ribos.

Tai nėra eilinis šliužas, kaip galėtų pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Jeigu jis pajunta pavojų, gali atlikti neįtikėtiną šuolį. Jis vadinamas vienakupriu šokinėjančiu šliužu, o sutikti jį galima Amerikoje.

Šią beformę vandens varlę vadina Titikakos vandens varle. Gyvena ji, kaip ir galima nuspėti, Titikakos ežere, esančiame Pietų Amerikos Anduose, ir visą gyvenimą praleidžia vandenyje. Odos raukšlės leidžia varlei kvėpuoti, absorbuojant deguonį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Keistokos išvaizdos būtybė, vadinama aksolotliu, turi unikalią savybę atsiauginti naujas galūnes. Šį gyvį galima sutikti Meksikoje, tačiau dėl užterštos aplinkos jis yra ant išnykimo ribos.

Nedaug kas sugeba į šikšnosparnius žiūrėti meiliai. Vis dėlto tai yra unikalūs gyvūnai. Užtenka pasakyti, kad tai – vieninteliai skraidantys žinduoliai, kurie „mato“ padedami klausos. Į bjauriausio gyvūno vardą pretenduoja visos 18 britiškų šikšnosparnių rūšių. Nuotraukoje vienas iš jų – didysis pasagnosis.

REKLAMA

Raguotas driežas primena ypač šlykščią rupūžę. Jo išorė – apsaugos mechanizmas, leidžiantis atbaidyti grobuonis.

Papūgos dažniausiai būna labai gražios. Tačiau papūga kakapo – ne tas atvejis. Ši reta rūšis netgi nemoka skristi – ji tik vaikšto. Kakapo gyvena Naujojoje Zelandijoje.

Europietiškam ežeriniam unguriui atstumianti išvaizda yra tik į naudą, mat jis yra labai skanus. Šiai žuvų rūšiai gresia išnykimas.

Kirkšninė utėlė – labai šlykšti būtybė. Atitinkamai ji ir atrodo. Tris milijonus metų šis gyvis kuo puikiausiai jautėsi žmonių plaukuose, tačiau dabar dėl didesnės higienos ir šiai rūšiai gresia pavojus išnykti.

Šis nesimpatiškas vabalas skarabėjus tiesiogine to žodžio prasme gyvena mėšle. Sutikti jį galima Pietų Afrikoje. Pastaruoju metu jų populiacija tikslingai mažėja kartu su jų mėgstamo mėšlo kiekiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų