REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagrindinėje „Balsas.lt svaitės” temoje skaitykite žurnalisto Audriaus Bareišio parengtą straipsnį – „Karti kriminalinė jaunystė“. Į nusikalstamas grupuotes, kaip rašo A. Bareišis, susibūrę jaunuoliai nebando išrasti dviračio, todėl, siekdami įtvirtinti savo įtaką, jie mėgdžioja filmuose matytus ar knygose aprašytus gaujų veikimo scenarijus.

REKLAMA
REKLAMA

„Neseniai per visą Lietuvą itin garsiai nuskambėjo įvykis, nutikęs Biržuose. Miesto gatvėje buvo nušautas 17-metis. Už ką? Tai turi išsiaiškinti ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai.

REKLAMA

Vos tik ši istorija nuvilnijo per šalį, prabilo vienas Biržų ūkininkas. Jis pareiškė, kad miestą valdo nusikalstamos grupuotės, su kuriomis kovoti policija yra bejėgė. Taip pat pasigirdo kalbų, jog nepilnamečio gyvybę pasiglemžę šūviai paleisti vien tam, kad žudikas įtvirtintų savo autoritetą.

Tad kas vyksta? Vėl prasideda gaujų karai ar susidurta su vienkartiniu atveju? „Balsas.lt savaitė“ pasidomėjo, ar jaunų nusikaltėlių būrimasis į grupuotes kelia didelį galvos skausmą policijos pareigūnams”, - daugiau skaitykite centrinėje numerio temoje.

REKLAMA
REKLAMA

Žurnalisto Tomo Čyvo parengtame interviu su krašto apsaugos ministru Juozu Oleku teigiama, kad Lietuva yra tikrai geriau pasiruošusi atremti agresiją, nei tai prieš kelis metus sekėsi Gruzijai, konflikto su Rusija metu.

„Spindinčio gyvenimo“ rubrikoje skaitykite apie tai, kad Mokinių plaukai mokyklai nepriklauso. Lietuvoje švietimo patriarchai laikosi įsikabinę uniformų naudos, o štai amerikietė moksleivė iš Floridos valstijos švenčia pergalę prieš mokyklą. „Šešiolikmetė Mabry Anderson sugebėjo įrodyti, kad turi teisę lankyti pamokas atrodydama taip, kaip nori. „Orlando Sentinel“ rašo, kad mokyklos vadovybė merginą buvo pašalinusi iš mokyklos, nes ji ryškiai raudona spalva nusidažė plaukus. Tai neva prieštarauja mokymo įstaigos taisyklėms, kuriose rašoma, kad moksleiviai negali mokykloje pasirodyti nenatūralios spalvos plaukais ar rėksminga šukuosena. M. Anderson nėjo į pamokas kelias dienas. Mergina iškart portale facebook.com sukūrė savo puslapį, paviešino savo problemą ir iškart sulaukė tūkstančių lankytojų palaikymo“, - rašoma publikacijoje. Sporto rubrikoje žurnalisto Aurimo Kuckailio kalbinti pašnekovai pasakoja, kad apie Europos krepšinio čempionato organizacijos keblumus, turnyro favoritus ir Lietuvos rinktinės galimybes. „Eurobasket 2013“ savanoriai – pirmieji žmonės, skubantys į pagalbą dalyviams, žiniasklaidos atstovams ir sirgaliams. Jesenicėse, kur B grupės rungtynes žaidžia mūsų šalies nacionalinė ekipa, dirba šeši Lietuvos savanoriai. Iš savo kišenės kelionę ir nakvynę apmokėję lietuviai pastebėjo, kad slovėnų organizacija toli gražu nėra ideali. „Čia viskas greitai susidėjo, atrodo, paskutinę dieną prieš čempionatą. Londone geriau viskas buvo suorganizuota. Žiniasklaidos savanorių vadas šiek tiek sutrikęs. Slovėnai čia dirba, bet kuriant didesnius renginius jiems reikia daugiau patirties“, – tvirtino 2012-ųjų olimpinėse žaidynėse savanoriu dirbęs Marius.

Ir tai – toli gražu ne visos karštos ir įdomios temos, kurias galėsite rasti naujausiame savaitraštyje „Balsas.lt savaitė“. Daug kitų Lietuvos bei užsienio politikos, verslo, pramogų ir socialinio gyvenimo naujienų nuo pirmadienio galėsite perskaityti naujausio savaitraščio „Balsas.lt savaitė“ numeryje (arba paspaudę ant naujausio savaitraščio „Balsas.lt savaitė“ viršelio.)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų