REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Popiežius Pranciškus šeštadienį vadovaudamas masinei taikos vigilijai Šv.Petro aikštėje ragino pasiekti susitaikymą Sirijoje, o prie milijonų katalikų visame pasaulyje pasninko ir maldos dienai prisidėjo kitų tikėjimų atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

"Mylimoje Sirijoje, Artimuosiuose Rytuose, visame pasaulyje melskimės už susitaikymą ir taiką, dirbkime dėl susitaikymo ir taikos", - sakė pontifikas dešimtims tūkstančių žmonių, susirinkusių Šv.Petro aikštėje į keturias valandas trukusį renginį.

REKLAMA

Mažesni susibūrimai vyko bažnyčiose, mečetėse ir sinagogose visame pasaulyje.

Pranciškus ragino žmoniją "šauktis taikos“ ir griežtai nepritarė bet kokioms kovoms, tarp jų – kariniams smūgiams Sirijos režimui, kuriuos stumia Jungtinės Valstijos ir Prancūzija.

"Karas visuomet žymi taikos žlugimą, tai – visuomet pralaimėjimas žmonijai", - sakė jis.

Anksčiau šią savaitę jis parašė Didžiojo dvidešimtuko (G-20) šalių lyderiams, kurie buvo susirinkę Sankt Peterburge Rusijoje, ir paragino juos "atidėti į šalį tuščią karinio sprendimo vaikymąsi“.

REKLAMA
REKLAMA

Vatikano pareigūnai perspėjo, kad tarptautinė ginkluota intervencija galėtų eskaluoti karą ir paversti jį platesnio masto gaisru, kuris dar labiau pakenktų krikščionių mažumoms Artimuosiuose Rytuose.

Katalikų Bažnyčia, kuri vienija 1,2 mlrd. tikinčiųjų visame pasaulyje, mobilizavo žmones ir skleidė popiežiaus žinią per homilijas bažnyčiose ir socialinę žiniasklaidą.

"Melskitės už taiką!" – šeštadienį parašė popiežius savo „Twitter“ paskyroje @pontifex.

Sirijos musulmonų sunitų lyderis didysis muftijus Ahmadas Badreddinas Hassounas (Ahmadas Badredinas Hasunas) paragino sirus prisidėti prie maldos; šią iniciatyvą taip pat parėmė Konstantinopolio patriarchas Baltramiejus I – pasaulio krikščionių ortodoksų dvasinis lyderis.

Romos vyriausiasis rabinas Riccardo Di Segni (Rikardas Di Segnis) sakė, kad žydų bendruomenė taip pat "sutaria" su Vatikanu.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų