REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

 Vilniuje šurmuliuojant „Sostinės dienoms“, veiksmo netrūko ir aktyvaus laisvalaikio mėgėjams –jie dalyvavo jau 13-ą kartą vykusioje irklavimo šventėje „Arimex Vilniaus regata 2013“. Šiais metais renginyje dalyvavo rekordinis irkluotojų skaičius – 330, tarp kurių pats jauniausias vos dvejų metų, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Viena iš taisyklių norint būti laimingiems – judėjimas ir kuo aktyvesnis gyvenimas. Jau kuris laikas stengiamės skatinti žmonių fizinį aktyvumą įvairiausiais renginiais. Įvykusi regata – ne išimtis. Tokie renginiai, kaip šis, yra tarsi įrodymas, jog vis daugiau žmonių renkasi sveiką gyvenimo būdą, – sako renginio pagrindinio rėmėjo, bendrovės „Arimex“ vadovas Arnas Jurskis. – Šiemet regatoje dalyvavo daugiau dalyvių, sulaukėme ir išskirtinių, plaukusių netvoniomis. Tikimės, jog kitais metais irklavimo entuziastų bus dar daugiau ir visi kartu džiaugsimės jau tradicija tapusia smagia irkluotojų švente.“

REKLAMA

Dalyvauti „Arimex Vilniaus regata 2013“ buvo galima su turima ar net paties sukonstruota plaukimo priemone. Svarbiausia, kad ji būtų valdoma irklais. Tad renginio metu įvairovė buvo gan didelė: vieni plaukė įprastais laivais, kanojomis, baidarėmis, kiti lenktyniavo katamaranais ar savos gamybos plaustais, dar kiti nepabūgo ir vietoje nuomojosi siūlomas priemones. Iš viso starto liniją kirto 140 skirtingų laivų, visi jie pasiekė ir finišą.

REKLAMA
REKLAMA

Greičiausiai – per 45 min. ir 32 s. varžybų trasą įveikė Juozas Gurevičius ir Vaidas Linkevičius plaukę sportine baidare. Renginio dalyvius nustebino ir originaliausių laivų kūrėjai: vieni plaukė iš padangų pagamintu plaustu, kiti išsiskyrė laivo interjeru, pavyzdžiui, imitavo biurą, kiti net fejerverkus į pagalbą pasitelkė. Vienam iš dalyvių burtų keliu atiteko pagrindinis prizas – baidarė. Taip pat buvo apdovanoti ir greičiausiai atplaukę irkluotojai. Nepamiršti ir mažiausi trasą įveikę dalyviai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų