REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų spalio mėnesį Užupio dramos teatras pristato du naujus, novatoriškus bei jaunatviškus spektaklius. Užupio dramos teatro spektaklius teatro gerbėjai galės pamatyti Vilniuje adresu S.Stanevičiaus g. 24. Ambicingas teatro projektas meta iššūkį teatro pasauliui, žengdamas su jaunais aktoriais priešakyje jis skelbia naują idėją – „Leiskite ir mums kurti!“. Pristatomi premjeriniai spektakliai „Lietuviška istorija“ ir „Angliškas detektyvas“ yra režisieriaus Ramūno Cicėno ir Vilniaus kolegijos Menų fakulteto Pramoginio scenos meno absolventų darbai. Spektaklio „Lietuviška istorija“ premjera įvyks spalio 3 d. 19:30 val., „Angliškas detektyvas“ – spalio 17 d. 19:30 val.

REKLAMA
REKLAMA

Apie šį inovatyvų teatro projektą pakalbinome režisierių Ramūną Cicėną.

Kokia yra šio projekto idėja?

Idėja gimė iš to, kad jauni žmonės, baigę aktorystės mokslo bakalaurą dažniausiai išsibarsto, o mes norime sukurti jiems galimybę likti kartu, toliau kurti ir tobulėti.

REKLAMA

Koks yra šių spektaklių įkvėpimo šaltinis?

Abu spektaklius sukurti įkvėpė patys aktoriai ir jų sugebėjimai. Taip pat negalima nepaminėti, kad spektakliai didžiąja dalimi gimė iš dainų.

Kokie yra darbo, su jaunais aktoriais, įspūdžiai?

Žmonės, kurie po trijų metų bendro darbo liko kartu, kuriems dėsčiau abiejuose kursuose, žavi savo stropumu, profesionalumu, noru kurti, skelbti nuo scenos grožį, skelbti dainą, istoriją, o ne eksportuoti save ar bandyti bet kokia kaina save parodyti ir parduoti.

REKLAMA
REKLAMA

Su kokiais sunkumais susiduria jauna ir nauja aktorių trupė žengdama į lietuviško teatro pasaulį?

Baigusiems studijas jauniems aktoriams sunkiausia išlikti kartu ir toliau kartu kurti, nes tam tiesiog nėra sukurtos sąlygos, taip pat pakeliui jie susiduria su daugybe įvairiausių pagundų...Dažnai tos pagundos būna vienadienės...

Ką manote apie ką tik baigusių aktorystės studijas žmonių ateities ir darbo perspektyvas Lietuvoje?

Visko būna. Būna stebuklų, būna nusivylimų, tam nėra taisyklės.

Kokių rezultatų tikitės pasiekti šiuo projektu?

Labai tikiuosi, kad jauni žmonės, gavę progą pasirodyti scenoje, turės ką pasakyti ir išnaudos galimybę tobulėti bei kurti kartu.

Užupio dramos teatro inf.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų