REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Šią savaitę Kaune ir Vilniuje įvyko paskutiniai Nestlé „Skanauk gyvenimą“pasirengimo bėgti maratone seminarai – „Paskutinė savaitė prieš maratoną, patarimai kaip pasiruošti bėgti“. Savo patirtimi ir įžvalgomis dalijosi maratono bėgikė Diana Lobačevskė, teneris Povilas Rakštikas ir buvusi olimpietė trenerė Inga Juodeškienė. Šią vasarą iš viso surengti 6 Nestlé „Skanauk gyvenimą“ seminarai, kuriuose apsilankė beveik 600 žmonių, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Nestlé seminarai rengiami tik antrus metus, todėl šiemet maloniai nustebino seminaruose apsilankiusių žmonių skaičius bei dalyvių aktyvumas. Panašu, kad populiarėjant bėgimui, auga ir žmonių poreikis sužinoti apie bėgimą kuo daugiau. Seminarų metu dalyviai naudingą informaciją ir patarimusgavo iš profesionalių trenerių, bėgikų ir sporto medicinos gydytojų“, – sakė Ariana Rastauskaite, „NestléBaltics“ korporatyvinių reikalų vadovė.

REKLAMA

Vilniuje vykusiame paskutiniame Nestlé „Skanauk gyvenimą“ seminare maratono bėgikė Diana Lobačevskė dalijosi asmenine patirtimi ruošiantis maratonui.Garsi bėgikė pasakojo, kokios dietos laikosi prieš maratoną,bei atskleidė bėgimo varžybų metu patiriamą būseną ir išgyvenimus.

Treneris Povilas Rakštikas, vedęs nemokamas „DanskeBank Vilniaus maratono“ pasiruošimo treniruotes, kalbėjo apie pasirengimą maratono dieną. Treneris seminaro dalyviams pabrėžė, kaip svarbu prieš bėgimo varžybas išsimiegoti, o prieš startą atlikti apšilimo pratimus. P. Rakštikas patarė, kokią bėgimo strategiją ir taktiką pasirinkti, kaip reguliuoti savo greitį maratono metu. Jis papasakojo apie taisyklingą mitybą prieš maratoną bei kiek skysčių suvartoti prieš ir po starto.

REKLAMA
REKLAMA

Inga Juodeškienė Nestlé seminaro Kaune dalyviams papasakojo apie tinkamą psichologinį pasirengimą bėgimo varžyboms. Be to, profesionali trenerė supažindino su taisyklinga mityba bei kokį treniruočių krūvį pasirinkti likus savaitei iki maratono.

„Sakoma, kad paskutinė savaitė prieš maratoną bėgikams yra sunkiausia. Fiziniam pasirengimui atiduota daug jėgų, todėl svarbesnis tampa psichologinis pasiruošimas. Kadangi apie tai užsimenama rečiau, paskutiniuose seminaruose buvo nemažai diskutuojama apie psichologinį pasirengimą. Tikimės, kad išaušus maratono dienai, ryžtas įveikti vieną ar kitą nuotolį nedings, o jėgų įkvėps atėję palaikyti artimieji ir kiti sirgaliai“, – sakė Darius Mikulis, maratoną organizuojančios Všį „Tarptautinis maratonas“ direktorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kituose vasarą vykusiuose Nestlé „Skanauk gyvenimą“ seminaruose buvo diskutuojama temomis: „Bėgimo treniruočių metodų įvairovė. Kaip pasiekti geriausią rezultatą“ ir „Mityba, sveikata, tinkamos formos palaikymas“.

Rugsėjo 15 d. jubiliejiniame „DanskeBank Vilniaus maratone“jėgas bus galima išbandyti maratono (42 km 195 m), pusės maratono (21 km), „Nestlé“ ketvirčio maratono (10 km 549 m), komandinėje „Lietuvos pašto estafetės“ 4x10,5 km ar „Rimi“ šeimos 4,2 km bėgime. Daugiau informacijos galima rasti adresu www.vilniausmaratonas.lt.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų