REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Darbo partijos lyderis, Seimo frakcijos seniūnas Viktoras Uspaskichas sako esąs įsitikinęs, kad opozicijos iniciatyva iš Seimo pirmininko pirmojo pavaduotojo pareigų atstatydinti "darbiečių" pirmininką Vytautą Gapšį nepasiseks, nesulaukusi koalicijos partnerių socialdemokratų paramos.

REKLAMA
REKLAMA

"Nematau prasmės socialdemokratams balsuoti ir žlugdyti koaliciją", - dienraščiui "Lietuvos žinios" sakė V.Uspaskichas. Paklaustas, ar socialdemokratams parėmus nepasitikėjimą DP (leiboristai) trauktųsi iš koalicijos, V.Uspaskichas tokios galimybės neatmetė, sakydamas, kad "tolesnius veiksmus prognozuoti būtų sunku".

REKLAMA

Pirmąjį Seimo vicepirmininką "darbietį" V.Gapšį teismui pripažinus kaltu dėl sukčiavimo ir apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo, parlamento opozicija rudens sesiją planuoja jam reikšti nepasitikėjimą.

Pagal Seimo statutą, siūlymą atleisti Seimo pareigūną motyvuotu raštu gali pateikti Seimo valdyba, komitetas ar ne mažiau kaip penktadalis (29) Seimo narių. Sprendimas dėl atleidimo priimamas slaptu balsavimu daugiau kaip pusės visų Seimo narių (71) balsų dauguma.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apygardos teismas liepą Seimo pirmajam vicepirmininkui Darbo partijos vadovui V. Gapšiui skyrė 35 tūkst. 750 litų baudą dėl sukčiavimo ir apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo. Nuosprendis apskųstas aukštesnei instancijai.

Valdančiojoje koalicijoje esanti Darbo partija kaltinta 2004-2006 metais neapskaičiusi daugiau nei 24 mln. litų pajamų ir 23 mln. litų išlaidų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų