REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijos pareigūnai ketvirtadienį per reidą atėmė 40 vaikų iš vienos krikščioniškos sektos, kurioje, kaip rodo turimi įkalčiai, jie buvo mušami ir išnaudojami, pranešė žiniasklaida.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau nei 100 policijos pareigūnų patikrino dvi sektos „Dvylika genčių“ („Zwölf Stämme“) buveines pietinėje Bavarijos valstijoje, rašo „Augsburger Allgemeine“ ir „Spiegel Online“ savo interneto svetainėse.

REKLAMA

Reidas buvo surengtas per aušrą, gavus „naujų įrodymų apie didelį ir nuolatinį vaikų išnaudojimą (sektoje)“, – nurodė vietos pareigūnai, kuriuos cituoja žiniasklaida.

Krikščioniška sekta, save vadinanti „dvasine brolija“, pareigūnų dėmesį buvo atkreipusi ir anksčiau, kai atsisakė leisti savo vaikus į valstybines mokyklas.

Iš bendruomenės namų viename vienuolyne netoli Dainingeno policija atėmė 28 vaikus, dar 12 vaikų buvo paimta iš kitos vietos Vernice.

REKLAMA
REKLAMA

Vaikai atiduoti laikinai globai į šeimas.

Operacijos liudininkai sakė, kad pareigūnai nesulaukė krikščioniškos grupės narių pasipriešinimo. Bendruomenės nariai bet kokius kaltinimus neigė.

JAV finansuojama „Dvylikos genčių“ sekta savo interneto svetainėje paskelbė: „Esame atvira ir skaidri visuomenė, kuri netoleruoja jokios formos vaikų išnaudojimo. Mūsų vaikai auga mylinčioje aplinkoje yra mokomi labdaringoje dvasioje“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų