REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakaruose paplitęs gimtadienio šventimas su žvakutėmis papuoštu tortu yra išpopuliarėjęs įvairiose pasaulio vietose, tačiau daug kultūrų turi ne tik visiškai kitokias, bet ir vis dar gyvybingas gimimo paminėjimo tradicijas.

REKLAMA
REKLAMA

Žinoma, Mentalfloss.com pristatytos šventimo tradicijos nėra nei universalios, nei labai populiarios, bet esame įsitikinę, kad tokių reiškinių tikrai galite pamatyti. Tad, jei būdami Vokietijoje ant miesto rotušes laiptų pamatysite grupę vyrų su šluota, bent jau žinosite, ką jie veikia…

REKLAMA

1. Kanada: riebaluota nosis

Kanados rytinėje dalyje yra populiaru gimtadienį švenčiančius berniukus ir mergaites „užpulti“ ir išterlioti jų nosis riebalais – dažniausiai sviestu – ir taip nuvaikyti blogą sėkmę. Pasak šioje terotorijoje gyvenančio Pictou‘o, „toks terliojimas riebalais augant tampa vis bjauresne atrakcija...“.

2. Kinija: ilgi makaronai ir ilgaamžiškumas

Kinijoje per gimtadienį valgomas patiekalas iš ilgų makaronų – tai ilgo gyvenimo simbolis. Taip pat reikia juos įtraukti kiek galima daugiau prieš pradedant kramtyti.

REKLAMA
REKLAMA

3. Vokietija: miesto rotušės laiptų šlavimas

Kai vieniši vyrai Vokietijoje sulaukia trisdešimties, pagal seną tradiciją jie turi šluoti miesto rotušės laiptus, o jo draugai tuo metu jį apmėto visokiomis “šiukšlėmis”. Šis ritualas, skirtas sugėdinti, vykdomas tol, kol gimtadienį švenčiantis vyras sugeba užkalbinti pro šalį einančią merginą. Be to, paskui vyriškis turi vaišinti gėrimais savo draugus.

4. Airija

Airiai turi labai specifinę gimtadienio tradiciją: jie švenčiantį asmenį pakelia už kojų ir „trinktelėti“ į grindis tiek kartų, kiek jam/jai sueina metų ir dar vieną kartą, kad lydėtų sėkme.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Jamaika: miltų rūkas

Jamaikiečiai mano, kad apipilti draugus miltais yra labai smagu. Nepriklausomai nuo amžiaus, gimtadienį švenčiantis asmuo yra draugų ir šeimos apmėtomas miltais arba per suorganizuotą vakarėlį arba suplanavus “pasalą”.

6. Meksika: saldainių lietus

Meksikiečiai tikrai žino kaip linksmintis, tad nieko nuostabaus, jog jų tradicijos švenčiant gimtadienius yra tikrai vertos dėmesio. Vietoje gimtadienio torto čia vaikai gauna saldainių pilną figūrą, kurią užrištomis akimis bando numušti su lazda ir padaryti “saldainių lietų”.

7. Vietnamas: laimingų naujųjų metų?

Kiekvienas asmuo Vietname švenčia savo gimtadienį per Naujuosius metus – dieną, vadinamą „tet“. Vietnamiečiai pagal tradiciją nepripažįsta individualios gimimo dienos minėjimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų