REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tauragės padanges skrodžia lėktuvai. Ir tai patinka ne visiems. Nuolat virš galvų ūžiantys varikliai piktina trokštančiuosius pailsėti ramioje namų valdoje. Pasak Tauragės aerodromo savininko Kosto Bastakio, lėktuvams skristi virš gyvenviečių uždrausti niekas negali, bet jei yra nusiskundimų, į juos atsižvelgti būtina.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį paskambinusi Butkelių gyventoja Sigita teigė nebegalinti pakęsti virš galvų nuolat skraidančių lėktuvų.

REKLAMA

– Savaitgaliais gyvename tarsi karo zonoje. Lėktuvai skraido be perstojo. Ir taip visą vasarą. Kai tik pasitaiko geras oras, taip jie ir pradeda zuiti. Suprantu, jei kokia šventė ar koks svarbus pasirodymas. Bet jei jie šiaip sau skraido... Norisi pailsėti savo kieme, o negali. Kodėl jie negali sukti ratų virš kokių miškų? Marširuoja vis iš Tauragės į Taurus ir atgal, – piktinosi moteris.

Išties, susikalbėti telefonu mums sekėsi sunkiai – girdėjosi lėktuvų variklių gausmas.

Susisiekus su Tauragės aerodromo savininku K.Bastakiu paaiškėjo, jog praėjęs šeštadienis buvo išskirtinis.

REKLAMA
REKLAMA

– Vieno aeroklubo piloto darbovietėje buvo švenčiamas įmonės jubiliejus. Ta proga darbuotojai buvo skraidinami lėktuvais. Dėl to ir tų skrydžių pasitaikė daugiau nei įprasta, – paaiškino K.Bastakys.

Anot vyro, Tauragės aerodromas yra oficialus, tad draudimų iš jo kilti lėktuvams būti negali.

– Virš gyvenviečių privaloma skristi ne žemesniame nei 300 metrų aukštyje. Tauragės rajone nėra Skrydžių valdymo tarnybos reguliuojamų zonų, norint kurias kirsti, reikia gauti leidimą. Yra tik karinių zonų. Skrendant virš jų reikia informuoti kariškius, – teigė Tauragės aerodromo savininkas.

Pastarasis prižadėjo informuoti pilotus, jog pastarieji kuo mažiau skraidytų virš gyvenviečių. Ypač poilsio dienomis.

– Į nusiskundimus bus atsižvelgta. Reikia įvertinti ir gerbti žmonių ramybę. Ji – šventas reikalas, – pokalbį baigė K.Bastakys.

Karolina STAŽYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų