REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žudiko advokatai Floridos teisme panaudojo buvusio JAV prezidento George‘o W. Busho suformuotą prevencinio karo doktriną, panaudotą puolant Iraką. Ši doktrina žinoma labiau kaip Busho doktrina. Advokatai pasitelkė tokį argumentą gindami klientą, kuris nužudė du savo kaimynus ir pasikėsino į dar vieno gyvybę per Darbo dienos šventę, rašo rawstory.com.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, kad trečiadienį teisiamo žudiko gynėjai pateikė prašymą atmesti kaltinimus nužudymu ir pareiškė, kad ginklų turėtojai nebūtinai turi atsitraukti, jei jiems gresia neišvengiamas pavojus.

REKLAMA

Kaip praneša pareigūnai, nužudymu įtariamas Williamas T. Woodwardas įsliūkino į kaimynų kiemą, kai šie čia buvo surengę iškylą Darbo dienos šventės proga. Į įvykio vietą atvykusi policija rado trijų vyrų kūnus su šautinėmis žaizdomis. Du iš jų jau buvo mirę, o trečiajam pavyko išsigelbėti, nors į jį buvo paleista net 11 kulkų.

Kaip teigia advokatai, kaltinamasis gynėsi, nes 3 vyrai jam esą grasino ir teigė susidorosią. Gynėjai aiškina, kad esant neišvengiamai grėsmei asmuo gali panaudoti ginklą prevenciniais tikslais.

REKLAMA
REKLAMA

„Teisiškai kalbant, mano manymu, terminas neišvengiama grėsmė nuolatos kinta, ypač vyriausybės lygmeniu. Terminas tampa vis  platesnis ir daugiau apimantis nei vien atvejį, kai tau į galvą įremiamas ginklas. Yra dalykų, kurie gali virsti neišvengiama grėsme“, – sakė vienas iš advokatų.

Gynėjų pareiškime taip pat buvo cituojama vadinamoji Busho doktrina, kuri yra laikoma vienu iš prezidento George‘o W. Busho užsienio politikos principų. Tokia doktrina palaiko prevencinio karo naudojimą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų