REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Lietuvoje viešinčia Europos Sąjungos vyriausiąja įgaliotine užsienio ir saugumo politikai ir Europos Komisijos vicepirmininke Catherine Ashton. Susitikime buvo aptartas pasirengimas artėjančiam Rytų partnerystės susitikimui Vilniuje, aptarti ir kiti ES užsienio politikos bei gynybos klausimai.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuva labai intensyviai ir atsakingai ruošiasi lapkritį įvyksiančiam Vilniaus viršūnių susitikimui. Tai vienas iš svarbiausių ir didžiausių mūsų pirmininkavimo ES Tarybai renginių. Susitikimas gali tapti naujo etapo ir naujų galimybių ES santykiuose su Rytų kaimynėmis pradžia. Tam būtinas šalių partnerių, ES šalių narių bei ES institucijų aktyvus įsitraukimas ir glaudus bendradarbiavimas", - sakė Prezidentė.

REKLAMA

Pasak šalies vadovės, ES ir Rytų partnerystės šalių politinis bendradarbiavimas yra abipusiškai naudingas. Remdama Rytų kaimynėse vykdomas politines, ekonomines ir socialines reformas ir stiprindama ryšius su šiomis šalimis, ES prisideda prie saugios kaimynystės kūrimo. Glaudus bendradarbiavimas prisidės prie ES ir Rytų partnerių ekonominių ryšių plėtros, investicijų abiejose pusėse skatinimo, žmonių kelionių palengvinimo.

Susitikime taip pat aptartas pasirengimas gruodžio mėnesio Europos Vadovų Tarybai (EVT), kuriame planuojama ES šalių narių vadovų diskusija apie Europos saugumo ir gynybos politiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų