REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šias septynias „tiesas“ suformulavo sunerimęs tėvas, auginantis du sūnus. Šie teiginiai gali pasirodyti pernelyg elementarūs arba pernelyg ginčytini, tačiau kiekvienas iš jų yra aiškiai išsakytas prisikentėjus.

REKLAMA
REKLAMA

1.Ne visame kame, kas vyksta, reikia ieškoti slaptos prasmės (ir ne viskas, kas daroma – į gera) Holokaustas aiškiai nebuvo Kūrėjo didžiojo plano sudedamoji dalis, kuriame viskas pavirsta žmonių labui. Ir jeigu po pokalbio darbas atitenka kažkam kitam, tai nereiškia, jog kažkur už kampo jūsų laukia kitas, pelningesnis pasiūlymas. Netgi labai religingi žmonės, jeigu jie pajėgia sveikai mąstyti, su tuo sutiks.

REKLAMA

 

2. Gyvenimas – skaičių žaismas Jeigu jūs turite šansą – vieną iš milijono – pavakarieniauti su modeliu, tai reiškia, kad norint pasiekti tikslą, teks pakviesti vakarieniauti milijoną modelių. Ta pati istorija su CV siuntinėjimu, svarbių postų gavimu ar beprotiškų verslo idėjų įgyvendinimu. Tūkstantis bandymų duos jums viso labo 0,1 procento sėkmės tikimybę, o milijonas bandymų – tai jau geras šansas padaryti kažką nepaprasto. Bet užtat pergalės atveju jūs galite užmiršti apie visas savo nesėkmes – niekas ir neprisimins, kiek jų buvo.

REKLAMA
REKLAMA

 

3.Civilizacija jums ne draugas Valstybė, mokykla, įmonė – visos šios sitemos pagrįstos pavaldumu, ir visai nebūtina į jas žiūrėti kaip į draugus. Civilizacija paplito Žemėje visai ne todėl, kad jos nuostatai gali padaryti žmones laimingesnius. Tam, kad palaikytų pati save, ji stengiasi įkalti jums į galvą kai kada tikrų tikriausią absurdą. Todėl jei kas nors neriasi iš kailio, stengdamasis jus kuo nors įtikinti, gerai pagalvokite, kam jam to reikia.

4.Jūs turite pasąmonę, kuri bando jums vadovauti Ne viskas, ką mes darome, pavaldu logikai. Kai kada mums tik atrodo, kad mes tikime kažkokiais dalykais. Tu galvoji, jog negali pakęsi šio vaikino ne todėl, kad jis yra išsišokėlis. O iš tikrųjų jam paprasčiausiai pavydi. Arba, galimas daiktas, jis patinka mergaitėms labiau už tave. Žinoma, tu jokiu būdu su tuo nesutiksi. Pasąmonė todėl ir vadinama pasąmone, kadangi ji veikia apeidama aiškius mūsų samprotavimus. Nemaloniausia yra tai, kad aplinkiniams tavo pavydas dažniausiai yra visiškai akivaizdus.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5.Chemija – didelė jėga, į kurią reikia žiūrėti pagarbiai Jeigu jūs jaučiate dirglumo priepuolį, pagalvokite, ar gerai šią naktį išsimiegojote, ar pavalgėte, ar seniai užsiiminėjote seksu, o gal atėjo laikas parūkyti. Jeigu priežastis ne ta, skaitykite 4 punktą.  

6.Pyktis neduoda naudos. Bent jau daugeliu atvejų Tarkime, kažkas su tavimi nesutinka, ir tu pradedi ant jo rėkti. Kam? Kad pašnekovas išsigąstų tavo klyksmo ir imtų galvoti taip, kaip tu? Arba tavo mergina pažvelgė į kitą vaikiną. Nuo to, kad tu supykai, jis gi nepasidarė mažiau patrauklus. Seneka tvirtino, mkad pyktis niekam neatneša jokios naudos. Jis laikė, kad mes turime apskritai atsikratyti emocijų ir nieko nuo to neprarasime. Tačiau pats Seneka kai kada apsimesdavo, jog pyksta. Kitaip žmonės, kurie išaugo su nuolat ant jų rėkiančiais tėvais, netikėjo jo žodžių rimtumu.

REKLAMA

7.Iš kaltės jausmo irgi maža naudos Katinai neturi kaltės jausmo. Karvės taip pat. Šunys turi, ir tik todėl, kad mes juos taip auklėjame. Kaltės jausmas – tai sudėtingas emocijų rinkinys, ir jis nevaidina labai svarbaus vaidmens. Tai lyg kokia potrauminio streso forma, sąlyginis refleksas, kurį sukėlė bausmės baimė. Kaltės jausmas nenaudingas. Netgi jei jūs sugriovėte kieno nors gyvenimą, kaltės jausmu nieko nepakeisite. Kitas dalykas – pasiryžimas elgtis teisingai ir ištaisyti savo klaidas. Tai iš tiesų vertinga.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų