REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

J. Kazlauskas po serbų antausio: nesusitvarkėme su jauduliu

Specialiai Balsas.lt iš Slovėnijos

Po antausio nuo serbų „Eurobasket 2013“ turnyro starte Lietuvos rinktinės strategas Jonas Kazlauskas tvirtino, kad jo auklėtiniams nepavyko susitvarkyti su nervais. „Tačiau čempionatas tik prasideda, turime parodyti, kad esame vyrai“, - kalbėjo treneris.

Europos vyrų krepšinio čempionato pirmose rungtynėse Lietuvos rinktinė neprilygo Dušano Ivkovičiaus vadovaujamiems serbams ir patyrė pirmąjį pralaimėjimą 56:63. J. Kazlauskas kalbėjo, kad lietuviai sužaidė ne taip, kaip tikėjosi.

„Viena iš pagrindinių pralaimėjimo priežasčių buvo jaudulys. Kad ir kaip kalbėtume, bet su tuo nesusitvarkėme. Tie skuboti sprendimai ir taip toliau. Čempionatas ilgas, buvo istorijoje daug tokių momentų, kai pralaimi pirmas rungtynes, bet tikrai nenorėčiau galvoti, kad kai kuriems žaidėjams užteko patekti į dvyliktuką, – komentavo jis. – Tikiuosi, kad jie atsiskleis ateityje. Šiandien buvome visai kita komanda. Serbai nenustebino – žaidė tą žaidimą, kuriuo rėmėsi visą laiką ir, deja, mus apdaužė, primušė.“

– Kas turėtų prisiimti kaltę, kad nepavyko uždengti N. Krstičių?

– Treneris visuomet kaltes prisiima. Galbūt ne tokį žodį pasakei, gal dar kas, iš kur tas jaudulys. Pradžioje buvo padaryta per didelė persvara, paskui broliai įnešė tokios korekcijos ir buvo momentas, kad pagausime savo rimtą, bet vėl tie skuboti sprendimai nulėmė viską.

REKLAMA
REKLAMA

– Kodėl nemėginote dvigubinti gynybą prieš N. Krstičių?

– Todėl, kad jie turi ir kitų pavojingų žaidėjų. Gerai „numetinėja“ kamuolį. Šiandien sustabdėme kažkiek jų perimetrą. N. Krstičius vistiek įmeta 15, 17 ar 20 taškų. Šiandien per daug taškų įmetė N. Nedovičius, N. Bjelica. Kartais darėme ne tai, ką turėjome daryti.

REKLAMA

– Ar meškos paslaugos nepadarė favoritų etiketė?

– To ir bijojau, jei pamenate anksčiau, kai per daug gražiai kalba, tuomet lauk blogo. Nesustvarkėme su nervais, emocijomis.

– Kas sutrukdė gerai pasirodyti jauniesiems J. Valančiūnui ir D. Motiejūnui?

– Jei viską žinočiau, būčiau Dievas. Galiu spėlioti. Tikiuosi, kad ateityje jie sužais daug gerų rungtynių už Lietuvą. Kiti žaidėjai taip pat ... jei mūsų metimo procentas. Pavyzdžiui serbai mus baudavo ties aikštės viduriu, o mes – kai meta į krepšį. Nors kalbėjome, kad Krstičiui sustabdyti turėjome „eiti per apačią“. Kartais darėme tokius vaikiškus sprendimus.

REKLAMA
REKLAMA

– Ketvirtadienį bus ne ką lengvesnės rungtynės su Makedonijos komanda?

– Visos rungtynės čia yra sunkios, nes čia – Jugoslavijos mokykla. Čia broliukų nebus. Visi prieš tas Baltijos komandas, bet mes irgi turime parodyti, kad esame vyrai.

Daugiau naujienų iš „Eurobasket 2013“ – skaitykite čia.

TAIP PAT SKAITYKITE:

D. Ivkovičius guodė lietuvius: jūs tikrai kovosite dėl medalių

J. Mačiulis su apmaudu: išėjome į aikštę kaip nugalėtojai

M. Kalnietis apie būsimą dvikovą su makedonais: bus darbo

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų