REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva viena pirmųjų Europoje pasiryžo eksperimentui – šalies turizmo atstovavimą užsienyje patikėjo tarptautinėms kompanijoms, o ne į užsienį deleguotiems lietuviams.

REKLAMA
REKLAMA

„Praėjus pirmajam Lietuvos turizmo užsienyje atstovybių veiklos pusmečiui galime įvertinti pradinius rezultatus. Visų pirma, restruktūrizavus atstovavimą Lietuvoje mes sutaupėme mažiausiai 0,5 mln Lt per metus. Be to, matome, kad dirba tikri tarptautinės destinacijų rinkodaros profesionalai: padidėjo turistų susidomėjimas Lietuva, auga šalies žinomumas, keičiasi atvykstančiųjų turistų struktūra. Pagal naujausią statistiką, beveik trečdaliu padaugėjo turistų iš Jungtinės Karalystės, Norvegijos, Rusijos. Lenkijoje, tikimės, jau baigėsi turistų srauto į Lietuvą kritimas ir juntamas augimas. Neabejojame, kad šie pasiekimai – netrumpalaikiai“, - džiaugiasi Valstybinio turizmo departamento direktorė dr. Raimonda Balnienė.

REKLAMA

Pasak jos, įvykdyti ir kiti pakeitimai: atstovavimas Vokeitijoje iš Berlyno buvo perkeltas į Miuncheną, Ispanijoje - iš Barselonos į Madridą, Italijoje – iš Romos į Milaną, Skandinavijos šalys buvo apjungtos ir Lietuvos turizmo atstovybė iš Helsinio perkelta į Stokholmą.

Naujos Lietuvos turizmo atstovavimo sistemos privalumai ir pirmieji rezultatai buvo aptarti Valstybinio turizmo departamento rugsėjo 3 d. surengtoje konferencijoje „Lietuvos turizmo žinomumo didinimas tikslinėse užsienio rinkose: geroji praktika ir kryptys ateičiai“. Joje dalyvavę atstovybių vadovai pripažino, kad kiekvienos šalies turistai yra skirtingi, todėl į Lietuvą jie pritraukiami įvairiais būdais.

REKLAMA
REKLAMA

„Britų turistus į Lietuvą vilioja kulinariniai turai, SPA bei sveikatinimo paslaugos, taip pat turistai mielai renkasi atostogas Lietuvos kurortuose. Didžiausias iššūkis reklamuojant Lietuvą kaip patrauklią turistinę destinaciją – nacionalinio oro vežėjo nebuvimas. Tačiau stengiamės į tai žiūrėti kūrybiškai – kitų metų pavasarį organizuojame ralį Londonas-Vilnius. Pagrindinis jo tikslas – kad britai suprastų, jog Lietuvą nesudėtinga pasiekti net kemperiu“, - tvirtina kompanijos „Representation Plus“ vykdančioji direktorė Alison Dryer, atstovaujanti Lietuvą Jungtinėje Karalystėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atstovybė Anglijoje nuo šių metų skiria ir Lietuvos turizmo ambasadorius užsienyje. Pirmuoju paskelbtas akordeonistas Martynas Levickis.

Maria Grebennikova iš Lietuvos turizmo atstovybės Rusijoje pažymėjo, kad lyginant tris Baltijos šalis, daugiausia turizmo galimybių rusai randa būtent Lietuvoje: „Ilgą laiką rusams buvo žinomi tik du miestai - Vilnius ir Trakai. Dabar jiems siūlome lankytis kurortuose, alaus kelio ekskursijose. Vis daugiau rusų atranda ir Kuršių Neriją.“

Pasak Skandinavijos šalių (Švedijos, Norvegijos, Suomijos) atstovybės vadovo Goran Nilervall, Lietuva yra šalis, turinti geriausią indeksą Europoje pagal kainos ir kokybės santykio efektyvumą lyginant atostogų paketus skandinavų turistams. Jie taip pat džiaugiasi geru susisiekimu keltu iš Skandinavijos šalių į Klaipėdą.

REKLAMA

Taip pat konferencijoje dalyvavo Miguel Urresti (Ispanija) , Lisa Bigoni (Italija), Miroslav Bebak (Lenkija), Zelie Breval (Prancūzija), Suvi Makinen (Vokietija).

Kontaktų mugės metu apie 100 Lietuvos turizmo verslo atstovų supažindino Lietuvos turizmo atstovybių užsienyje darbuotojus su turizmo ištekliais Lietuvoje bei pristatė savo paslaugas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų