REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Reda Gilytė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Kitą savaitę prasidėsiančią Seimo rudens sesiją ir valdantieji, ir opozicija vadina įtempta. Daugiausiai diskusijų laukia dėl ateinančių metų biudžeto, taip pat ši sesija greičiausiai prasidės nepasitikėjimo pareiškimu pirmajam Seimo vicepirmininkui Vytautui Gapšiui.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinis įstatymas Seimo rudens sesijoje bus biudžetas, teigia Seimo Pirmininkas. Tačiau kol kas konkrečių skaičių neatskleidžia.

REKLAMA

„Reikia sugrąžinti visus atlyginimus į prieškrizinį laikotarpį, ir svarbiausias dalykas yra tai, kad reikia sugrąžinti tiems, kuriems nurodė Konstitucinis Teismas: tai yra valstybės tarnautojams, pareigūnams. Tai ir bus daroma. Aišku, norisi, kad nuo kitų metų sausio pirmos būtų grąžinta ir visiems kitiems Lietuvos žmonėms tas [atlyginimas], kuris buvo ikikrizinio lygio“, – sako Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas.

Jis neigia kalbas, kad valdančioji koalicija nesutaria. Tačiau neatmeta, kad išbandymų koalicijai naujajame politiniame sezone bus. Jų valdantiesiems žada ir opozicija.

REKLAMA
REKLAMA

„Rudens sesija, kai priimamas biudžetas, visada yra su įtampa, bet dabar, kai mes matome darnos stygių valdančiojoje koalicijoje, kai matome, kad vienas iš dalyvių – leiboristai – yra paskelbę tiek visokių pažadų, kurių normalus biudžetas negali aprėpti, man sunku pasakyti, ar valdantieji sugebės susikoncentruoti ir atsakingai bendrai spręsti dėl biudžeto. Be to, sesija prasidės nuo nepasitikėjimo pareiškimo Seimo vicepirmininku V. Gapšiu“, – teigia Seimo Tėvynės sąjungos-Krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotojas Jurgis Razma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratas Algirdas Sysas įsitikinęs, kad rudens sesijoje bus svarbesnių nei V. Gapšio likimas klausimų. Socialdemokratai, anot A. Syso, bent jau sesijos pradžioje pirmojo vicepirmininko klausimo žada nekelti.

„Kadangi yra ruduo, o tai yra biudžeto svarstymo metas, kitų metų gairių nustatymas, tai, aš manau, mes atidėsim pono Gapšio svarstymą, kol nebus Apeliacinio teismo sprendimo. Sesija bus įtempta vien dėl to, kad yra pirmininkavimas ES. Netgi biudžeto ruošimui tai labai trukdo, nes finansų ministras turi dalyvauti daugelyje susitikimų“, – teigia Seimo vicepirmininkas, socialdemokratas A. Sysas.

Opozicijos atstovai teigia, kad valdantieji rudens sesijoje pagaliau turės atsakyti ir dar į vieną svarbų klausimą: ar Lietuvoje bus statoma nauja atominė elektrinė. Seimo rudens sesija prasidės rugsėjo 10-ąją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų