REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinių Tautų (JT) pabėgėlių agentūra prašo tarptautinės bendruomenės pagalbos sirų pabėgėliams Jordanijos stovyklose remti.

Jungtinių Tautų (JT) pabėgėlių agentūra prašo tarptautinės bendruomenės pagalbos sirų pabėgėliams Jordanijos stovyklose remti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į Zatari pabėgėlių stovyklą, esančią maždaug už 80 kilometrų nuo Jordanijos sostinės Amano kasnakt patenka apie 5000 žmonių iš Sirijos, kurią dabar jau drasko ne tik vidinis karas, bet gresia ir Jungtinių Valstijų ir sąjungininkų karinė ataka Basharo al Assado pajėgoms.

REKLAMA

Zatari stovykloje jau 120 tūkst. žmonių, o dar dešimtys tūkstančių bando čia patekti laukdami eilėse Sirijos-Jordanijos pasienyje.

2 mln. sirų pabėgėlių JT pabėgėlių agentūra vadina didžiausia migracijos krize pastaraisiais metais ir visa ši našta krenta Sirijos kaimynėms, privalančioms priglausti milijonus nuo karo bėgančių žmonių.

„Jordanijai vis sunkiau darosi aprūpinti pabėgėlius bet kokiomis paslaugomis. Tarptautinė bendruomenė turėtų paremti šias šalis, kurios užsikrovė pabėgėlių naštą ant savo pečių – Iraką, Libaną, Turkiją, Egiptą ir Jordaniją, kurioje dabar esame“, – sako Aofie McDonnel, JT pabėgėlių agentūros atstovė.

REKLAMA
REKLAMA

„Jordanijai vis sunkiau aprūpinti žmones vandeniu ir elektra, pabėgėliai su vietiniais ima varžytis dėl darbų ir sunki ekonominė situacija dar labiau prastėja“, – komentuoja politikos analitikas Labibas Kamhawis.

Šimtai tūkstančių litrų geriamo vandens į dykumoje esančią stovyklą kasdien turi būti Atvežama sunkvežimiais, o stovykloje dažniausiai vos su keliais daiktais atvykę žmonės gauna tik būtiniausius reikmenis kasdieniam išgyvenimui.

Tačiau tarptautinė bendruomenė, nepaisant aktyviai žodžiais reiškiamo pasipiktinimo B. al Assado veiksmais, dengia tik apie pusę pabėgėlių stovyklų Sirijos kaimynėse išlaidų palikdama likusią finansinę naštą žmones priglaudžiančioms šalims – ne pačioms turtingiausioms regione.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų