REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialinis tinklas „Facebook“ artimiausiu metu pakeis savo paslaugų naudojimo sutarties nuostatas, kad nuo šiol savo vartotojų vardus, paskyros nuotrauką ir viešą jos turinį galėtų naudoti reklamos tikslais be jokios finansinės kompensacijos, skelbia „Journal Sentinel“. Šie paslaugų naudojimo taisyklių pakeitimai įsigalios maždaug per artimiausią savaitę, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes peržiūrėjome savo išaiškinimą, kaip vartotojų vardai, jų paskyros nuotraukos ir turinys gali būti naudojami kartu su reklamomis ar komerciniu turiniu, kad būtų aišku, jog, naudodamiesi „Facebook“ paslaugomis, jūs suteikiate mums tokią teisę“, – taip naujuosius siūlomus pakeitimus pakomentavo už šio socialinio tinklo vartotojų privatumą atsakingas „Facebook“ darbuotojas Erinas Eganas.

REKLAMA

Didžiausia siūloma permaina susijusi su komercinės „Facebook“ reklamos susiejimu su vartotojų socialine veikla internete. Pavyzdžiui, kai restorano reklama susiejama su pranešimu apie tai, kad vienam iš jūsų draugų patinka šio restorano tinklalapis. Remiantis ankstesnėmis privatumo nuostatomis, vartotojai galėjo pasirinkti, kad informacija apie juos nebūtų siejama su tokiomis reklamomis. Tačiau dabar jie tokios galimybės neturės, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

„Facebook“ atstovai pabrėžia, kad tie vartotojai, kurie nesutinka, kad jų paskyros nuotraukos būtų skelbiamos viešai, gali paprasčiausiai jas ištrinti. Pagal siūlomas naujas nuostatas „Facebook“ gali naudoti visą gaunamą informaciją apie savo vartotojus reklamos tikslais. Tai apima informaciją, kurią vartotojai pateikė apie save registravimosi metu arba vėliau pridėjo prie savo paskyros ar laiko juostos, visa tai, kuo jie dalijasi „Facebook“ tinkle su kitais, informaciją apie savo veiksmus „Facebook“ erdvėje, žinias apie tai, kas jums patinka, raktažodžius iš jūsų tekstų ir kt.

Be to, pagal naująsias nuostatas „Facebook“ gaus galimybę naudoti veidų atpažinimo programinę įrangą, kuri padės atpažinti jus jūsų draugų nuotraukose. E. Egano teigimu, viešai „Facebook“ paskyrose skelbiamos vartotojų nuotraukos padės tiksliau identifikuoti juos „Facebook“ tinkle skelbiamose fotografijose. Šiuo atveju vartotojams bus suteikta galimybė atsisakyti jų nuotraukų naudojimo veidų atpažinimo procesuose: privatumo nuostatas papildys draudimas naudoti vartotojo profilio nuotrauką veidų atpažinimo duomenų bazėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų