REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

SEB bankas suteikė 11 mln. litų paskolą didžiausiai kartono gamybos bendrovei Baltijos šalyse „Klaipėdos kartonas“, priklausančiai įmonių grupei „Grigiškės“. Paskolos lėšos bus panaudotos naujos 22,5 MW galingumo biokatilinės statyboms. Šis projektas leis bendrovei iki 100 proc. apsirūpinti žaliąja energija, kuri bus gaunama deginant perkamas medienos atliekas.

REKLAMA
REKLAMA

„Vis daugiau šalies įmonių investuoja į projektus, leidžiančius optimizuoti energijos sąnaudas. Tai rodo, kad verslas ne tik randa naujų būdų kaip veikti efektyviau ir rinkoje išlaikyti savo konkurencingumą, o taip pat rūpinasi aplinka, kurioje veikia. Akivaizdu, kad ateityje verslas bus linkęs dar labiau investuoti į žaliosios energetikos projektus ir ieškos reikiamo finansavimo jiems įgyvendinti“, - sako SEB banko prezidento pavaduotojas ir Verslo bankininkystės tarnybos direktorius Aivaras Čičelis.

REKLAMA

Pastačius modernią biokatilinę bendrovė „Klaipėdos kartonas“, perdirbanti tik antrines žaliavas, galės visiškai atsisakyti šiuo metu gamybos procesams naudojamų gamtinių dujų.

„Kitose mūsų grupės įmonėse taip pat veikia biokatilinės, kur deginamos po gamybos procesų liekančios atliekos. Šiuo atveju medienos atliekas pirksime, kadangi kartono gamyboje atliekų nelieka. Vis tik, net ir taip ženkliai sutaupysime, nes šilumos, gaunamos deginant medienos atliekas, kaina yra beveik du kartus mažesnė negu naudojant gamtines dujas“, - sako įmonių grupės „Grigiškės“ prezidentas ir valdybos pirmininkas Gintautas Pangonis.

„Grigiškių“ įmonių grupei priklausanti AB „Klaipėdos kartonas“ yra viena seniausių įmonių Lietuvoje. Šiuo metu bendrovė yra viena stambiausių kartono gamintojų Baltijos šalių regione, per metus perdirbanti iki 115 tūkst. tonų makulatūros. Iš jos pagaminama apie 105 tūkst. tonų kartono. Gamybai pasirinktas antrinių žaliavų perdirbimas leidžia kasmet išsaugoti apie 1,5 mln. medžių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų