REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

43 metų darbo stažas visuomeninio maitinimo įstaigose. 23 metų vadovavimo patirtis. Nuo darbo Sporto rūmų vyriausybiniame bufete iki vadovavimo vienam geriausių sostinės viešbučių. Vyriausybiniai priėmimai, kelionės po pasaulį ir pietūs, asmeniškai ruošiami prezidentui. Naujajam LNK šou „Skonis“ žūtbūt reikėjo jos unikalios patirties. Ne iš karto, bet tvirtai Kristina Brazauskienė priėmė iššūkį – tapti viena iš didžiausio kulinarinio šou „Skonis“ teisėjų kartu su „Stiklių“ bendraturčiu Romu Zakarevičiumi, virtuvės šefu Liutauru Čepracku ir kulinarinio dienoraščio ir knygos autore Agne Jagelavičiūte.

43 metų darbo stažas visuomeninio maitinimo įstaigose. 23 metų vadovavimo patirtis. Nuo darbo Sporto rūmų vyriausybiniame bufete iki vadovavimo vienam geriausių sostinės viešbučių. Vyriausybiniai priėmimai, kelionės po pasaulį ir pietūs, asmeniškai ruošiami prezidentui. Naujajam LNK šou „Skonis“ žūtbūt reikėjo jos unikalios patirties. Ne iš karto, bet tvirtai Kristina Brazauskienė priėmė iššūkį – tapti viena iš didžiausio kulinarinio šou „Skonis“ teisėjų kartu su „Stiklių“ bendraturčiu Romu Zakarevičiumi, virtuvės šefu Liutauru Čepracku ir kulinarinio dienoraščio ir knygos autore Agne Jagelavičiūte.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pomėgis gaminti Kristinai gimė dar mokykloje. „Atsimenu, kaip aštuntoje klasėje iškepiau pirmąjį tortą. Visi gyrė, ir nuo to viskas ir prasidėjo. Tai – relakasas. Man labai patinka gaminti, tik gaila, kad dabar neturiu kam“, – liūdnai nusišypso. Šviesiausios dienos jos gyvenime – pusryčiai, pietūs ir vakarienės su amžiną atilsį prezidentu Algirdu Mykolu Brazausku.

REKLAMA

„Aš pagaminu kokį žvėrienos patiekalą, atnešu ant stalo, ir jis mane apiberia komplimentais. Ar gali būti maloniau, kai mylimam vyrui patinka tai, ką jam specialiai paruošei? Iki šiol atsimenu Algirdo žodžius: „Kriste, tau didelis pliusais kaip moteriai, kad mėgsti gaminti.“ Man iš tikrųjų patinka. Aš galiu užsienyje kur nors knygyne praleisti po keturias penkias valandas, besirinkdama knygas apie virtuvę, serviravimą, svečių aptarnavimą. Kai reikėjo keistis, priimti garbingus svečius iš užsienio, teko patirties semtis iš knygų – kaip kitaip išmoksi to, ko niekada čia nemokė?“

REKLAMA
REKLAMA

Kristina nebijo prisipažinti, kad vis dėlto išliko lietuviškos virtuvės šalininkė. „Kodėl dabar madinga ją keikti? Nes žmonės pila per daug spirgų ir paskui piktinasi, kad skrandis stoja. Pažiūrėkime į tai moderniau! Cepelinai, vėdarai, bulviniai blynai – tai patiekalai, kurių, rodos, niekada neatsivalgysiu. Jeigu einu mieste ir pamatau restoraną, reklamuojantį cepelinus, praeinu, bet grįždama tuo pačiu keliu vis tiek užsuku – negaliu atsispirti“, – juokiasi Kristina. Ji turi daug gudrybių, kaip lietuviškus patiekalus paruošti išskirtinai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kristina prisipažįsta – ją jaudina laukiantis susitikimas su naująja karta. „Jaunimas turi savo skonį, savo stilių, jaunoji karta išbandė restoranus ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Laukia nuotykiai“, – nusišypso K. Brazauskienė, pirmą kartą į televiziją žengianti ne svečio, o laidos šeimininko amplua.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų