REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

V. Gedvilas: cheminio ginklo naudoti negalima

Konkurencijos su V. Gapšiu pirmininkas nejaučia

Lietuvos Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas teigia, kad Darbo partija (leiboristai) nesubyrės, o kariniai smūgiai Sirijai dėl cheminio ginklo gali būti pateisinami, tačiau reikia daugiau tikros informacijos,

REKLAMA
REKLAMA

„Aš galvoju, kad teisingą žingsnį padarė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas kartu su Užsienio reikalų komitetu „Ten teisingai pabrėžė mūsų politikai, kurie pareiškė, kad jei buvo panaudotas cheminis ginklas, tai yra didelis nusikaltimas“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ trečiadienį apie galimus karinius smūgius Sirijai sakė Seimo pirmininkas V. Gedvilas ir pridūrė, kad reikia daugiau informacijos.

REKLAMA

V. Gedvilo nuomone, žmonių, vaikų žudymas yra nepateisinamas, o tarptautinė bendruomenė turi į tai reaguoti. Anot V. Gedvilo, Lietuva, viską išanalizavusi, turi pateikti savo poziciją, tačiau sprendimą dėl karinės operacijos vis tiek priims didžiosios valstybės.

Seimo pirmininkas buvo paklaustas ir apie jo partijos teisines problemas. Pasak V. Gedvilo, Darbo partija nesubyrės, kad ir kaip baigtųsi byla dėl juodosios buhalterijos, kurioje kaltinami jos lyderiai. Darbo partija yra ir vieninga, ir pakankamai solidi. Tikrai ruošiamės savivaldybių ir kitiems rinkimams“, – teigia jis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis teigė rimtai nevertinąs Seimo vicepirmininko Vytauto Gapšio užuominų apie galimą kandidatavimą į parlamento vadovo poziciją. „Mes puikiai su Vytautu sutariame“, – sakė politikas. 

Socialdemokratų lyderis premjeras Algirdas Butkevičius sako manantis, kad Darbo partijos vadovas Vytautas Gapšys pajuokavo, kai pareiškė sieksiantis Seimo pirmininko posto.

Šiandien prasidedančio Europos krepšinio čempionato klausimu Seimo pirmininkas buvo optimistas. „Tikiu Lietuvos rinktine, ypač priekine linija – tai labai stiprūs žmonės“, – sakė V. Gedvilas. Krepšinio rinktinės, besirengiančios Europos krepšinio čempionatui, žaidėjo Kšyštofo Lavrinovičiaus ant kuprinės nupieštą svastiką jis vadina nelemtu incidentu. Krepšininkas buvo įspėtas ir atsiprašė, kai vienas Lietuvos fotografas spėjo užfiksuoti paviešinti ant sportininko kuprinės nupieštą svastiką.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų